11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Radu Berceanu, noul ministru al transporturilor


Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri ca democratii au decis sa il inlocuiasca pe Gheorghe Dobre cu Radu Berceanu in functia de ministru al Ministerului Transporturilor, Constructiei si Turismului. PD a decis sa il retraga si pe Gheorghe Pogea din functia de vicepremier, fara sa mai nominalizeze alta persoana pentru acest post. Liderul democrat a explicat aceasta decizie prin faptul ca „PD doreste sa-si respecte angajamentele dupa ce a cerut restructurarea guvernului si desfiintarea posturilor de vicepremier si reducerea numarului ministerelor“. „Gheorghe Pogea se va ocupa de strategia economica, iar domnul Dobre va ramâne o resursa a PD“, a afirmat liderul democrat, care a precizat ca atât presedintele Traian Basescu, cât si premierul Calin Popescu Tariceanu au fost informati de aceste decizii. Primul-ministru a salutat ieri decizia privind retragerea lui Dobre de la Transporturi, spunând ca a solicitat Partidului Democrat in mod explicit acest lucru. Tariceanu a salutat si retragerea lui Pogea din guvern. (V.T.)


Marian Slavu a trecut la PD


Lista de membri a democratilor doljeni s-a imbogatit de ieri cu un nou nume. Directorul executiv al SC RAT Control, Marian Slavu, a decis sa paraseasca PSD si sa se inscrie in PD, partid in care s-a inrolat in urma cu câteva luni si sotia sa, consilierul local Luminita Slavu. Marian Slavu si-a motivat decizia prin faptul ca a fost ignorat de conducerea filialei locale a PSD. „Eram presedintele celei mai numeroase organizatii locale din Craiova si dupa alegerile interne din septembrie 2004, dupa ce n-au mai avut nevoie de ea, au desfiintat-o. De atunci nu m-a mai contactat nimeni de la PSD, cu toate ca le-am cerut acest lucru. Asa ca am decis sa imi urmez sotia la democrati si azi-dimineata (luni – n.r.) mi-am depus adeziunea“, a spus Marian Slavu. Prim-vicepresedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ca plecarea din partid a lui Slavu era oarecum fireasca, mai ales dupa ce sotia sa a parasit rândurile pesedistilor. „Ma asteptam sa se intâmple asta pentru ca nu a mai activat demult in partid. Mai mult, sotia sa a plecat si ea la PD si nu ma mira faptul ca s-a dus la acelasi partid“, a precizat Prioteasa. (C.B.)


Alimentare cu apa la Desa


Locuitorii comunei Desa beneficiaza de ieri de un sistem de alimentare cu apa realizat din fonduri guvernamentale. Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, a declarat ca aproximativ 250 de case au fost deja racordate la sistem si alte 150 de cereri sunt in lucru pentru racordare. „Cred ca in viitor va avea loc o extindere a sistemului, pentru ca sunt foarte multe cereri de racordare la retea. Este un proiect in valoare de 563.000 de dolari si au fost realizate in comuna 63 de cismele stradale, rezolvându-se una dintre problemele principale ale acestei localitati“, a spus Prioteasa. (C.B.)


Ambasadorul Israelului vine la Slatina


Organizatorii Concursului National al Copiilor „Calusul Românesc“, editia a VIII-a, au intrat in linie dreapta cu pregatirile. Mâine se deschide festivalul-concurs, iar invitat de seama la aceasta editie este Excelenta Sa ambasadorul Israelului in România, Rodica Radian Gordon. Prezenta ambasadorului la Slatina se datoreaza unei emisiuni TV, in care a remarcat talentul extraordinar al micilor calusari din Olt si si-a manifestat dorinta sa vada judetul, unde calusul a fost ridicat la rang de arta. Vor fi prezenti la Slatina peste 1.200 de copii, din 15 ansambluri din tara, unul din Macedonia si 28 din judetul Olt. (A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS