21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCristina Calangiu renunta la consiliul judetean

Cristina Calangiu renunta la consiliul judetean

Intrarea in vigoare a Legii spitalelor a pus in situatie de incompatibilitate doi dintre consilierii judeteni din Dolj. In termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, pe 28 mai, consilierii judeteni Cristina Calangiu si Stelian Voinea trebuie sa aleaga intre functia de director de spital si cea de consilier judetean.


Consilierul PNL Cristina Calangiu, care ocupa in prezent si functia de director interimar al Spitalului Judetean din Craiova, a declarat ca va renunta la scaunul din consiliul judetean pentru a-si pastra functia la spital, insa nu isi va exprima scris optiunea decât in ultima clipa. „Sunt decisa sa renunt la functia din consiliu, insa voi anunta decizia exact in ultima zi. Astept sa vina rectificarea de buget pentru ca mai sunt multe lucruri de facut la spital si sper sa mai obtin bani pentru proiectele noastre“, a spus Cristina Calangiu. In urma renuntarii la functia din CJ Dolj, locul lasat liber de directorul spitalului judetean va fi ocupat, din spusele presedintelui PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea, de Crum Mitricof, care este urmatorul pe listele PNL in urma alegerilor locale din 2004.


Coalitia ar putea pierde majoritatea in CJ


Daca in cazul consilierului judetean Cristina Calangiu decizia a fost deja luata, nu acelasi lucru se poate spune despre consilierul judetean PD, Stelian Voinea, director al Spitalului din Filiasi. In iunie 2004, consilierul Voinea era pesedist cu acte in regula, functia din consiliu fiind dobândita pe listele PSD. In urma cu câteva luni, consilierul a decis sa schimbe partidul si a sarit in barca democratilor doljeni, schimbând astfel raportul de forte in cadrul consiliului judetean. In cazul in care Voinea va renunta la functia de consilier judetean, coalitia ar pierde majoritatea in consiliu deoarece locul de consilier ar reveni PSD. Stelian Voinea a declarat insa ca deocamdata nu s-a hotarât asupra functiei pe care o va pastra. „Deocamdata, balanta nu se inclina in nici o parte. Mai am timp sa ma gândesc si vreau sa ma gândesc bine la ce voi face“, a precizat Stelian Voinea.


In cazul in care consilierul Voinea renunta la functia de consilier, urmatorul pe listele PSD, conform spuselor prim-vicepresedintelui Ion Prioteasa, este Stefan Croitoru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII