11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalColaborare rodnica si de durata

Colaborare rodnica si de durata

Deja a devenit o traditie ca elevii de la Colegiul National „Fratii Buzesti“ din Craiova, care studiaza in clasele a XI-a si a XII-a cursurile optionale de Educatie Civica si Educatie pentru Afaceri cu profesorul Busuiocescu Mircea, sa fie invitati de Ambasada SUA sa efectueze o excursie tematica la Centrul Cultural American din Bucuresti.


Anul acesta, 140 de elevi au participat la activitatile organizate de Sectia culturala si de cea economica a Ambasadei SUA. S-au implicat direct atasatul cultural – Cathy Kavalec – asistenta sa Cristina Butaru, John Rogers si Ben Rockwell din Sectia economica, precum si Silvian Centiu – româno-american cu o experienta deosebita in problemele globalizarii. Mentionam si eforturile domnului Gheorghe Laurentiu, asistent cu probleme financiare.


Au fost realizate prezentari, urmate de vii dezbateri pe teme de interes major pentru România, in contextul integrarii sale europene si mondiale. Acestea au reprezentat pentru elevii craioveni oportunitati de familiarizare cu elemente esentiale pentru cariera dorita, pentru intelegerea responsabila a cerintelor care sa le permita o integrare cât mai reusita intr-o societate in continua schimbare.


Elevii au primit din partea Ambasadei carti, reviste si pliante, au cunoscut traditionala ospitalitate americana si au putut, intr-un cadru neformal, sa discute cu gazdele despre tot ce ii interesa. De asemenea, au avut posibilitatea de a vizita la Muzeul de Arta al României expozitia „Mostenire sacra. Edward S. Curtis si indienii nord-americani“.


In afara multumirilor datorate Ambasadei SUA, tinem sa remarcam sprijinul acordat de Diana Busoi, inspector general scolar, precum si de directorul Colegiului National „Fratii Buzesti“, profesor Zamfirica Petrescu, pentru aceste activitati derulate sub egida Centrului Regional de Resurse pentru Educatia Civica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS