16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUcisi de un copil de 15 ani

Ucisi de un copil de 15 ani

Conform primelor date ale anchetei, cei doi frati din Daneti ar fi fost omorâti, joi, de un copil de 15 ani, care sarise sa-si apere fratele agresat.


Ancheta in cazul dublei crime de la Daneti continua, dupa ce, joi dupa-amiaza, Florian si Adrian Zainel, de 26, respectiv 28 de ani, din localitate, au fost ucisi cu multiple lovituri de sapa in cap.


Tragicul eveniment s-a petrecut pe terenul care apartinea lui Victor Cloanta, din Daneti, in urma unui conflict izbucnit intre victime, pe de-o parte, si proprietarul terenului, impreuna cu cei doi fii ai sai – N., de 15 ani si jumatate, si G.P., de 17 ani si jumatate – de cealalta parte. Cazul este investigat de ofiterii Politiei Judiciare, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj.


„M-au jucat in picioare si m-au lovit cu o teava de aspersor in cap“


Anchetatorii au aflat pâna in prezent ca fratii Zainel au plecat de acasa, insotiti de câini, in jurul orei 14.30, luând drumul stânei din câmp, unde au capre, oi si vaci. Adrian si Florian Zainel aveau cu ei in caruta o bara metalica si o bâta. Potrivit primelor declaratii luate martorilor si participantilor la conflict, proprietarii stânei s-au luat la cearta cu membrii familiei Cloanta, agresându-l apoi pe baiatul cel mare, G.P.


„Cu cei doi ciobani nu puteai sa te intelegi. Bagau caprele pe culturile oamenilor fara sa tina cont de nimic. Daca le ziceai ceva, sareau la bataie. Ieri (joi – n.r.) au intrat din nou cu caprele pe pamântul nostru si au casunat pe mine. M-au jucat in picioare si m-au lovit cu o teava de aspersor in cap, dupa care am cazut inconstient. De atunci nu mai stiu nimic, m-am trezit seara la spital“, isi aminteste G.P., in prezent internat in Clinica de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova.


„A sarit la mine, iar eu l-am lovit cu sapa“


Pâna in prezent, declaratiile luate de anchetatori indica faptul fratii Zainel ar fi fost ucisi de copilul de 15 ani al lui Victor Cloanta.


Baiatul a declarat ca fratele lui fusese lovit si doborât la pamânt de unul dintre ciobani: „Am sarit si l-am lovit cu sapa in cap, pe cel care-l batuse pe frate-meu. Intre timp, celalalt cioban a inceput sa-l loveasca si el pe frate-meu, care era cazut la pamânt, dupa care a sarit la mine. In acel moment am luat sapa si l-am lovit si pe el“.


„In stadiul actual al anchetei, calitatea de faptuitor o are doar baiatul de 15 ani. Cercetarile vizeaza savârsirea faptei de omor deosebit de grav“, a declarat procuror Cristina Fota Barbulescu, purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj.


Intr-o asemenea situatie, in cadrul anchetei se contureaza o posibila stare de legitima aparare. Anchetatorii il vor prezenta pe N.C. in fata medicilor legisti, pentru a se stabili daca baiatul are sau nu discernamânt.


Daca oamenii legii vor stabili ca autorul faptei a actionat in legitima aparare, cel care a omorât doi oameni va scapa de pedeapsa. In caz contrar, tânarul risca sa-si petreaca tot restul vietii in spatele gratiilor.


Revolta


Conflictul dintre ciobanii si taranii din Daneti este cunoscut inca din 2004, când zeci de locuitori din comuna au venit revoltati la Prefectura Dolj pentru ca autoritatile locale nu luau nici o masura impotriva ciobanilor ale caror oi si capre le devasteaza culturile in fiecare an. Proprietarii terenurilor spuneau atunci ca de câte ori au incercat sa-si apere pamânturile, ciobanii au reactionat violent, atacându-i cu furci, topoare si bâte si asmutind câinii asupra lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS