Acasă Local Henri Coanda – 120 de ani de la nastere

Henri Coanda – 120 de ani de la nastere

Cei 120 de ani de la nasterea marelui savant de renume mondial, Henri Coanda, au fost marcati ieri, la Scoala cu clasele I-VIII din localitatea doljeana Perisor, unitate de invatamânt ce-i poarta cu mândrie numele, din anul 2003.


La manifestarile organizate ieri cu prilejul „Zilelor Scolii Coanda“ in localitatea doljena Perisor, cât si al aniversarii a 120 de ani de la nasterea marelui savant – Henri Coanda – au participat elevi, cadre didactice, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, dar si oficialitati locale si judetene. „Este o zi memorabila pentru scoala noastra. Pe 7 iunie, in urma cu trei ani, scoala primea prin botez spiritual numele marelui savant – Henri Coanda – cel care si-a petrecut copilaria pe aceste meleaguri, la bunicii sai“, a spus Lidia Constantinescu, directoarea scolii. Potrivit sursei citate, anul acesta, datorita sprijinului acordat de reprezentantii Asociatiei Române pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii (ARPIA) Craiova, in curtea scolii „a poposit“ un avion de tip IAR 93.


Din program nu au lipsit dezvelirea placii comemorative „Henri Coanda“ si momentele muzical-artistice pregatite de elevii si cadrele didactice ale unitatii scolare.


Henri Coanda a lasat lumii peste 250 de inventii cu mai mult de 700 de brevete – intre care avionul cu reactie „Coanda 1910“ si „Efectul Coanda“ in 1934, care a generat o noua stiinta, „Fluidonica“.

Exit mobile version