13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalActorii craioveni au socat

Actorii craioveni au socat

Teatrul National „Marin Sorescu“ a participat in calitate de invitat de onoare la cea de-a XIV-a editie a Festivalului International de Teatru de la Varna (Bulgaria), unde actorii craioveni si-au etalat inca o data maiestria si ingenuitatea cu spectacolul „Cum doriti sau Noaptea de la spartul târgului“, in regia celebrului Silviu Purcarete.


Reprezentatia a avut loc pe 3 iunie pe scena teatrului din Varna, iar succesul a fost total. Spectacolul a fost realizat de Silviu Purcarete dupa comedia „A douasprezecea noapte“, de William Shakespeare, si a avut o distributie de rezonanta: Valer Dellakeza, Iulia Lazar, Catalin Baicus, Valeriu Dogaru, Ion Colan, Ilie Gheorghe, Nicolae Poghirc, Constantin Cicort, Angel Rababoc, Valentin Mihali, Cerasela Iosifescu, Romanita Iosifescu, Iosefina Stoia si Ion Butnaru. Fara indoiala ca a fost cotat ca unul dintre spectacolele de vârf ale acestei editii.


Directorul artistic al festivalului, Ţvetana Maneva, impresionata de prestatia artistica a artistilor craioveni si de viziunea originala a regizorului Purcarete, a declarat public: „Am simtit gustul teatrului adevarat pe care rar il simti“.


Directorul Teatrului National „Marin Sorescu“, Mircea Cornisteanu – secretar general al Conventiei Teatrale Europene, a fost felicitat de organizatori, de toate personalitatile artistice prezente la festival. Toti actorii din Sofia au venit la Varna, special, pentru a vedea spectacolul craiovenilor si au ramas aproape socati de intâlnirea cu ineditul. Spectacolul s-a jucat in conditii aproape similare cu cele de la Craiova. Nu mai putin de 104 spectatori au stat pe scena, realizându-se o emulatie artistica greu de descris. Emotia estetica promovata de Purcarete a coplesit asistenta. Au fost opt rânduri de aplauze si tot atâtea iesiri la rampa ale actorilor craioveni. Mircea Cornisteanu spune ca intreaga finantare a fost suportata de festival, iar artistii craioveni au locuit intr-un luxos hotel si au primit diurne. De asemenea, Teatrul National „Marin Sorescu“ din Craiova a beneficiat de onorariu, precum merita.


La festival au participat teatre din Bulgaria, România, Elvetia, Polonia, Londra, Japonia, Brazilia, Belgia si Ungaria. Craiova a triumfat din nou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS