Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Dosare penale pentru infractiuni rutiere


Doi scuteristi fara permis care iesisera joi, in jurul orei 11.00, la plimbare prin Craiova au fost prinsi de agentii Serviciului Politiei Rutiere Dolj. Petre Cosmin F., de 17 ani, si Tudorel Ramon, de 35 de ani, s-au ales cu dosare penale pentru conducere fara permis.


Tot cu dosar penal, dar pentru conducere sub influenta alcoolului, s-a ales Virgiliu Ion, de 38 de ani, din Craiova, care a fost depistat conducând prin municipiu un autoturism Volkswagen, cu toate ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Intrucât a refuzat sa sufle in aparatul etilotest, Virgiliu Ion a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. (A.D.) 


Inselaciune cu samânta de grâu


Politistii doljeni au finalizat ieri cercetarile in dosarul penal intocmit pe numele calafeteanului Ion Colcea, de 60 de ani, cercetat in stare de libertate pentru savârsirea infractiunii de inselaciune. Oamenii legii au retinut in sarcina lui Colcea faptul ca, in calitate de administrator al unei societati comerciale, i-a inselat cu suma de 521 de milioane de lei pe reprezentantii unei firme din Craiova, cu ocazia incheierii, in 2003, a unor contracte privind vânzarea de samânta de grâu si porumb. Dosarul a fost inaintat la Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova, cu propunere de trimitere in judecata a invinuitului. (A.D.) 


Prinsi si arestati


Marinel Bacanu, de 37 de ani, din Poiana Mare, a fost prins joi de politistii doljeni, fiind condus la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, pentru a-si ispasi o pedeapsa de doi ani de inchisoare, pentru furt calificat. Tot la inchisoare a ajuns in aceeasi zi si Ionel Neacsu, de 36 de ani, din comuna Leu, pe numele caruia era emis un mandat de executare a pedepsei de trei luni de inchisoare, pentru savârsirea infractiunii de lovire. In spatele gratiilor a fost trimis joi si Remus Emil Muncut, de 36 de ani, din Calafat, care era dat in urmarire generala. (A.D.) 


Tâlhar la 14 ani


Un copil de 14 ani a fost arestat preventiv, in baza unui mandat pentru 14 zile emis de Tribunalul Dolj, pentru savârsirea mai multor tâlharii in Craiova, mai ales in cartierul Craiovita Noua, in perioada februarie-mai 2006. Pavel Florian S. este acuzat ca, folosindu-se de multe ori de amenintari cu cutitul, i-a deposedat de bani si alte bunuri personale pe mai multi elevi, infractiuni savârsite in timp ce victimele se aflau pe drumul de la scoala catre casa. Invinuitul este in prezent cercetat pentru savârsirea infractiunilor de tâlharie, furt calificat si port ilegal de cutit, prejudiciul cauzat victimelor sale depasind 57 de milioane de lei. (A.D.) 


Defileul Jiului – blocat de grohotis


Defileul Jiului a fost blocat ieri, in jurul orei 17.00, de o alunecare de teren. In punctul Cârligul Intors, Drumul European 79 a fost inchis pe ambele sensuri, pe o distanta de 100 de metri, pentru ca, din cauza ploii, grohotisul de pe versanti a luat-o la vale. Reprezentantii Agentiei Drumurilor Nationale au inceput ieri sa degajeze bucatile de stânca de pe sosea, in incercarea de a o reda circulatiei.(M.F.)


 

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version