13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSindicatele cer demisia lui Hardau

Sindicatele cer demisia lui Hardau

Sindicatele din invatamântul preuniversitar se declara nemultumite de declaratiile facute de ministrul educatiei la intâlnirea cu reprezentantii Asociatiilor Nationale de Parinti din Invatamântul Preuniversitar. Drept urmare, ei ii cer demisia ministrului Hardau.


Declaratiile facute recent de ministrul educatiei, Mihail Hardau, in cadrul intâlnirii cu reprezentantii Asociatiilor Nationale de Parinti din Invatamântul Preuniversitar, ii scot din minti pe reprezentantii Biroului Operativ al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamânt (FSLI). Motiv pentru care acestia protesteaza si-i cer demisia ministrului educatiei. „Afirmatii ca «Sistemul nu e dispus la reforma, asa ca am nevoie de presiunea parintilor si a copiilor», «Voi trebuie sa dati cu pumnul in masa», «Creiere prafuite ale unor profesori…» ne-au revoltat peste masura. Intr-un cuvânt, demonstreaza neprofesionalism si incapacitate de a gestiona sistemul de invatamânt, fapt pentru care ii cerem ministrului demisia. Pozitia de razvratit nu-l incadreaza ca sef al invatamântului românesc“, a spus Constantin Rada, presedintele FSLI, filiala Dolj. Potrivit sursei citate, ministrul educatiei, in calitatea pe care o are, ar trebui sa-i apere pe oamenii din subordine, nicidecum sa-i incrimineze. Totodata, din cele spuse de Rada, sindicatele ii atrag atentia lui Hardau ca sunt destule puncte negre, ramase nerezolvate, in acordul incheiat cu sindicatele. „Legea salarizarii, banii pentru infrastructura, sunt doar câteva dintre punctele netratate si nerezolvate de ministrul de resort. In loc sa faca ceea ce a promis, ministrul educatiei se apuca sa-i instige la violenta pe parinti si elevii. Or, asa ceva noi nu putem permite“, a completat Constantin Rada, presedinte FSLI Dolj.


Deranjant pentru profesori


Intr-o intâlnire recenta cu membrii Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamântul Preuniversitar, ministrul educatiei le-a cerut parintilor: „Nu-i mai gâdilati pe profesori“, „Fiti demni… nu trebuie sa-i indopati pe dascali la concursuri si examene cu sucuri, cafele si tigari. Când vorbesc de creierul prafuit al unor profesori, asta inseamna ca el poate fi foarte bun, dar nu se schimba. Praful nu are de-a face nimic cu calitatea, ci cu mentalitatea. Trebuie sa schimbam macazul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS