17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProtestul de la Poiana Mare - nejustificat

Protestul de la Poiana Mare – nejustificat

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, considera nejustificat protestul cadrelor medicale de la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare, care refuza sa accepte la conducerea unitatii sanitare comitetul interimar numit pe 30 mai. Cadrele medicale au contestat mai ales numirea in functia de director medical a dr. Florina Pesa, pe motiv ca aceasta ar fi fost director general al spitalului in perioada in care au decedat bolnavii pe capete la Poiana Mare. Intr-un comunicat transmis ieri, Eugen Nicolaescu sustine ca numirea actualei conduceri s-a facut in baza verificarilor periodice efectuate de reprezentantii Ministerului Sanatatii si ca dr. Pesa este curata ca lacrima, fiind demisa abuziv de PSD. „Dr. Florina Pesa a fost demisa de fostul ministru PSD, ca urmare a deceselor care s-au inregistrat la Poiana Mare in anul 2004, când doamna doctor conducea spitalul. Desi Ministerul Sanatatii Publice nu are competenta de a stabili cauzele de deces si nici a raportului de cauzalitate, acesta a dispus efectuarea unor verificari periodice la unitate. Conform adresei Parchetului General de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie nr. 581/P 2004, analiza deceselor din anii 2002, 2003, 2004 a fost efectuata de Sectia de Urmarire Penala din cadrul Parchetului General de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a constatat ca moartea a fost neviolenta, ca urmare a unor boli pulmonare, cardiace sau infectioase. In urma cercetarilor nu au rezultat elemente de fapt care sa serveasca la constatarea existentei infractiunii de ucidere din culpa medicala prevazuta de art. 178 Cod Penal sau a altor fapte prevazute de legea penala“, se arata in comunicat.


Desi Spitalul de Psihiatrie de la Poiana Mare este subordonat direct Ministerului Sanatatii, o delegatie de protestatari de la unitatea sanitara respectiva s-a prezentat zilele trecute la sediul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj. Conducerea DSP Dolj i-a sfatuit ca in cazul in care au o nemultumire vizavi de numirea conducerii sa apeleze la o cale legala, eventual sa dea in judecata ministerul.


Dosare redeschise


Magistratii Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus in urma cu trei saptamâni redeschiderea unor dosare, vizând decesele de la Spitalul Poiana Mare, solutionate de procurorii doljeni cu neinceperea urmaririi penale. La acestea se adauga zece dosare, care sunt inca in ancheta la Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj si privesc aceleasi decese din spitalul amintit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS