11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExpozitie de flori la Craiova

Expozitie de flori la Craiova

Editia a XXIII-a a expozitiei de flori cu vânzare „Expo Flora“ se desfasoara in perioada 1- 4 iunie in foaierul si pe esplanada Teatrului National „Marin Sorescu“ din Craiova. Flori exotice, ornamentale, aranjamente florale, seminte si rasaduri sunt doar o parte din oferta prezentata de expozanti.


Incepând de ieri, esplanada si foaierul Teatrului National craiovean au devenit pentru patru zile locul unei adevarate sarbatori a florilor. In deschiderea editiei din acest an a manifestarii Expo Flora, corul Filarmonicii Oltenia a intonat imnul Craiovei, elevi ai scolilor si liceelor judetene au prezentat un program artistic, iar Ansamblul Folcloric „Maria Tanase“ a oferit publicului craiovean un scurt spectacol de muzica populara. Prezente la manifestare au fost si oficialitatile Craiovei, cele care au si organizat de-a lungul anilor editiile expozitiilor florale.


Flori si rasaduri de la 15.000, la câteva milioane de lei


Muscate, petunii curgatoare, begonii, primule, cactusi, ficusi, flori exotice, braduti etc. sunt doar câteva dintre plantele care au incântat vizitatorii expozitiei.


Multi dintre expozantii prezenti atât din Craiova, cât si din Slatina, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Bucuresti etc. se aflau deja la a doua sau chiar a treia participare. Violeta Preda este administratorul unei firme care se ocupa cu vânzarea de flori si impreuna cu câtiva angajati au adus o parte din florile considerate reprezentative pentru a le expune la Craiova: „Avem plante de sezon, rasaduri, plante de apartament, chiar si craciunita, care infloreste de obicei in perioada Craciunului, o avem la inceput de vara inflorita. Craiovenii sunt mari iubitori de flori, anul trecut am inregistrat vânzari importante. Pe lânga vânzarea propriu-zisa, noi oferim clientilor sfaturi de intretinere a florilor. Afacerea cu flori este deosebita, care iti aduce satisfactii importante, dar in care trebuie sa te implici, sa muncesti mai mult decât un simplu angajat“.


Florile expuse sunt si de vânzare, preturile acestora variind intre 15.000 si câteva milioane de lei, pentru bonsai sau alte flori exotice. Pe lânga minunatele flori, comerciantii au expus si scos la vânzare si goblenuri, obiecte pentru decorarea curtilor si gradinilor, vase de ceramica pentru ghivecele de flori etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU