12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMiting antifumat in centrul Craiovei

Miting antifumat in centrul Craiovei

Peste 300 de elevi si prescolari au participat ieri la un miting in centrul Craiovei, cu ocazia Zilei Mondiale Antifumat. Evenimentul, fara precedent in Banie, a fost inedit, copiii dorind sa atraga atentia prin protestul lor fata de amploarea pe care a luat-o in ultima vreme fumatul. Viciul mileniului III a ajuns sa puna stapânire pe mai mult de o treime din populatia tarii. Un numar din ce in ce mai mare de femei insarcinate fumeaza, iar fumatul pasiv a devenit la fel de periculos ca fumatul activ.


Cei mai multi fumatori pasivi sunt copiii. Mitingul de ieri a dorit sa atraga atentia tocmai asupra pericolului la care sunt expusi copiii din cauza inconstientei adultilor. Boli grave cum ar fi afectiunile cardio-vasculare, cancerul, rahitismul sunt efectele cele mai frecvente ale fumatului.


Solomon, impotriva panourilor publicitare


Mitingul a inceput la ora zece. Flancati de jandarmi si politisti, copiii au pornit in mars pe strada Alexandru Ioan Cuza, purtând pancarte cu sloganuri antifumat: „Fumatul ucide“, „Nu fumati!“, „Spune nu tutunului!“ si un banner imens pe care se putea citi: „Mami, te rog nu mai fuma!“.


Protestatarii s-au oprit pentru câteva minute in dreptul Primariei, prilej ca edilul-sef al Craiovei, Antonie Solomon, sa tina un nou discurs memorabil. Primarul a promis de data aceasta ca va curata toata Craiova de panourile publicitare care fac reclama la tigari: „Vom stabili un regulament de urbanism pentru ca aceste afise sa fie date jos“.


Marsul a continuat apoi pâna la intersectia cu strada Unirii, terminându-se in mai putin de o ora.


Primaria dauneaza grav sanatatii!


In timpul mitingului antifumat, o bucata din tencuiala primariei s-a desprins de pe fatada cladirii, aterizând pe trotuar, la câtiva metri de intrarea principala in institutie. Bucata a ratat-o la câtiva centimetri pe secretara primariei, Nicoleta Miulescu, care iesise sa urmareasca mitingul si care s-a ales cu o sperietura zdravana. Morala: nu doar fumatul poate ucide!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU