10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj8,1 milioane de euro pentru perdele forestiere

8,1 milioane de euro pentru perdele forestiere

Guvernul a aprobat in sedinta de ieri un program national de infiintare a perdelelor forestiere de protectie de-a lungul cailor de comunicatie impotriva inzapezirii.


Plantatiile se vor face in special in Moldova, Dobrogea, Muntenia si Oltenia. Conform acestuia, de-a lungul cailor ferate se vor infiinta perdele forestiere in cinci judete, printre care si Doljul.


Judetul mai este prevazut in program si pentru plantatii de-a lungul drumurilor nationale, alaturi de alte 34 de judete. Perdelele forestiere se vor planta pe o lungime de peste 1.000 de kilometri, având o suprafata de aproape 3.500 de hectare, dintre care 870 de kilometri pe drumuri nationale si alti 212 kilometri de-a lungul cailor ferate. Realizarea plantatiilor va incepe in cursul acestui an si va dura pâna in 2011, iar activitatea de ingrijire a vegetatiei se va extinde pâna in 2014. Programul prevede achizitionarea a aproximativ 30 de milioane de puieti forestieri pentru realizarea plantatiilor, costurile totale fiind estimate la circa 8,1 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS