14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRestaurarea inseamna arta

Restaurarea inseamna arta

Muzeul Olteniei in parteneriat cu Consiliul Judetean Dolj si Muzeul Judetean de Istorie Brasov au organizat marti, 30 mai, la sediul Sectiei de Istorie si Arheologie a Muzeului Olteniei vernisajul expozitiei „Restaurare. Stiinta – Arta“. Expozitia isi propune sa prezinte publicului larg complexele, minutioasele si costisitoarele lucrari de restaurare ce caracterizeaza culturile majore. Domeniul restaurarii s-a afirmat cu tarie, de altfel, in societatea moderna, iar dezvoltarea lui necesita stabilitate economica si un nivel inalt de intelegere a factorilor de decizie.


La eveniment au fost prezente personalitati marcante ale vietii culturale atât din Craiova, cât si din Brasov: actorul Mihai Malaimare, Elena Cernea, seful Sectiei de restaurari a Muzeului Judetean de Istorie din Brasov, Ţutu Barbulescu, seful Sectiei de restaurari a Muzeului Judetean de Istorie din Craiova, Mihai Fifor, directorul Muzeului Olteniei, Ion Prioteasa, reprezentantul Consiliului Judetean Dolj.


„Restaurarea inseamna arta, dar si tehnica. Domeniul ei, asa cum se cunoaste, apartine interdisciplinaritatii si acopera investigatii laborioase si lucrari dificile, costurile sunt foarte ridicate, in schimb rezultatele devin spectaculoase. Aceste rezultate includ o vizibila functie de tezaurizare, facându-ne mai bogati din punct de vedere economic. Ele permit sa reintegram pentru semenii nostri valori semnificative, ajutând societatea sa le asimileze sensurile culturale“, a declarat Elena Cernea, seful Sectiei de restaurari a Muzeului Judetean de Istorie din Brasov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS