9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe doarme bine la consiliul local

Se doarme bine la consiliul local

Cei 27 de consilieri locali craioveni au propus, in 2005, doar 13 proiecte in cadrul sedintelor lunare la care participa. Lipsa de activitate, la acest capitol, nu-i deranjeaza prea tare pe alesii locali.


Initierea de proiecte in Consiliul Local Craiova nu a fost, in 2005, un atu al consilierilor, care au cam tras mâta de coada la acest capitol. Desi au avut la dispozitie 12 luni in care sa vina cu idei, cei 27 de consilieri au propus doar 13 proiecte, restul fiind initiate de executivul din primarie. Detasat, in top, conduce consilierul PD, Radu Theodor, care a initiat cinci proiecte care au fost si adoptate. Alti opt consilieri au un singur proiect initiat la activ, printre acestia numarându-se Bianca Predescu (PSD), Elena Serbanoiu (PRM) sau Constantin Stamatoiu (PRM). Au existat si consilieri care s-au multumit doar sa participe la sedintele lunare ale Consiliului Local (CL) Craiova. In aceasta categorie sunt inclusi Petre Gongu (PD), Aurel Bojenoiu (PNL) sau Dan Magla (PSD).


Pentru functiile pe care le detin, ca membri ai CL Craiova, acestia sunt remunerati lunar cu 5% din salariul primarului, pentru sedintele de consiliu, la care se adauga 5% pentru participarea la intâlnirile comisiilor. In total, suma pe care o primeste lunar un consilier ajunge la aproximativ 4,8 milioane de lei. Precizam ca acestia nu sunt remunerati separat pentru participarea la sedintele extraordinare, care pot fi organizate optional. De asemenea, consilierii mai au la dispozitie si abonamente cu un numar de 200 de minute incluse.


„Personal, nu am venit cu nici o propunere, insa comisia pe care o conduc, de buget-finante, a venit cu ideea contractarii imprumutului de 700 de miliarde de lei. Nici nu am de gând insa sa iau astfel de initiative. Consider ca nu este nimic in neregula“, a declarat consilierul Petre Gongu.


„Furt“ de idei intre consilierii locali


Initierea proiectelor pare insa sa fi bagat zâzanie chiar intre consilierii locali. Astfel, Constantin Stamatoiu sustine ca in anul 2005 a avut o propunere verbala in timpul sedintelor referitoare la micsorarea taxei pentru intretinerea mormintelor, care i-a fost insa „furata“ un an mai târziu.


„Mi-a venit ideea deoarece multi se plângeau ca nu au bani sa plateasca taxa, care e prea mare. Am propus atunci ca, in 2006, sa se micsoreze si sa dam bani din bugetul local catre administratia cimitirelor. Spre uimirea mea, in acest an, colegul meu Camataru (Rodion Camataru – n.r.) a venit cu un proiect de acest gen. Nu m-am suparat insa pe el“, a explicat Stamatoiu.


In replica, „acuzatul“ afirma ca ideea nu a fost furata. „Nici prin gând nu mi-a trecut sa fac asa ceva. Daca dânsul spune ca a venit cu o astfel de initiativa asa o fi, insa eu nu am auzit-o. Nu as fi facut asa ceva. Precizez insa ca anul acesta voi veni cu mai multe propuneri in CL Craiova“, a spus Camataru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU