10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSalt cu camionul in curtea unui satean

Salt cu camionul in curtea unui satean

De-a lungul anilor, in ograda lui Badoiu s-au rasturnat un tir cu farfurii, unul cu varza si altul cu porumb, ba chiar si un autobuz cu nuntasi. De aceasta data, a fost vorba „doar“ de un camion cu grâu.


Un camion cu remorca incarcat cu grâu a ramas fara frâne in timp ce cobora dealul catre Craiova si s-a rasturnat in curtea unui satean din comuna Podari. Spectaculosul accident s-a petrecut vineri seara, in jurul orei 21.00, pe DE 79 Calafat – Craiova, la intrarea in Podari.


Drumul facea la stânga, camionul nu


Vâlceanul Marin Curiman, de 54 de ani, a achizitionat vineri circa 15 tone de grâu de la Urzicuta. Incarcase grâul in autocamionul cu numarul de inmatriculare VL-03-SFL si in remorca acestuia si pornise catre casa.


Dupa cum a povestit ulterior politistilor, camionul a ramas fara frâne chiar in timp ce cobora dealul spre Podari. A reusit sa mentina directia pe curbele care nu erau foarte strâse, insa ultima curba, deosebit de periculoasa, a ratat-o. Camionul a rupt parapetul si a intrat in curtea lui Ilie Badoiu, unde a culcat bolta de vita-de-vie, a rupt un stâlp de electricitate, apoi s-a rasturnat la doar un metru de locuinta sateanului din Podari. Desi masina s-a rupt, iar cabina a devenit un morman de fiare contorsionate, soferul a avut noroc. S-a ales doar cu rani usoare, plus spaima pe care a tras-o. Cât despre incarcatura, grâul s-a imprastiat prin toata ograda, intr-un strat gros de 15-20 de centimetri.


Politistii care au anchetat cazul sustin ca n-ar fi totusi vorba de o avarie la sistemul de frânare, mai ales ca urmele de frâna au ramas imprimate pe asfalt, ci de neadaptarea vitezei. „Din primele cercetari, se pare ca soferul autospecialei cu numar de Vâlcea, care se deplasa din directia Calafat catre Craiova, nu a redus viteza in curba si pe panta de la kilometrul 6, astfel ca la intrarea in comuna Podari a pierdut controlul volanului, a parasit partea carosabila si s-a rasturnat cu masina in curtea locuintei lui Ilie Badoi“, a mentionat agentul-sef Octavian Nica, seful Postului de Politie Podari.


Pataniile lui Badoi


Asezate cum nu se poate mai rau, chiar in dreptul unei curbe periculoase, casa si curtea lui Ilie Badoi – aflat acum la munca in Italia – au fost de multe ori pe traiectoria soferilor grabiti. Dupa ce un tir i s-a infipt de-a deptul in perete, proprietarul si-a darâmat casa, reconstruind-o la câtiva metri mai departe de strada. Necazurile insa au continuat. „La nepotu-meu au nimerit in curte tot felul de masini. Odata a fost un tir cu varza, ca au sarit verzele din el, de au ramas infipte in stâlpii de la gard. Altadata a intrat un camion cu rosii, ba si unu’ cu vesela, ca erau farfuriile imprastiate prin toata curtea. Odata a nimerit tot aci, in curte, o masina cu azot, iar ultima oara s-a intâmplat anu’ trecut, prin august, când s-a rasturnat o masina cu porumb“, isi aminteste Angela Badoi, matusa proprietarului, care are grija de casa pâna i se intoarce nepotul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS