22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIon Groza, presedinte al PNL Craiova

Ion Groza, presedinte al PNL Craiova

Fostul subprefect de Dolj, Ion Groza, a câstigat sâmbata alegerile pentru presedintia organizatiei PNL Craiova cu peste 90% din voturile exprimate.


Cu toate ca adunarea liberala de la Casa Studentilor a fost declarata in prima faza nestatutara pentru ca in sala nu erau prezenti jumatate plus unu din membrii trecuti pe convocator, liberalii au reusit sa ocoleasca suspendarea alegerilor printr-o noua convocare, facuta o ora mai târziu, la eveniment participând numai 620 de membri, fata de cei 1.800 trecuti pe liste. Desi mai-marii partidului anuntasera o concurenta acerba pentru sefia filialei, in sala doar doi candidati si-au disputat functia. Favorit pentru fotoliul de presedinte al organizatiei a fost, ca si la alegerile trecute, fostul subprefect de Dolj, Ion Groza. Acesta a mai ocupat functia cea mai inalta din filiala municipala pentru câteva luni, dar a fost nevoit sa renunte la inceputul lunii ianuarie a acestui an, când a ales functia administrativa in defavoarea celei politice.


La mijlocul lunii aprilie, Groza s-a razgândit si a decis sa se reintoarca in politica, anuntându-si candidatura pentru presedintia PNL Craiova. Sustinut de conducerea organizatiei judetene si chiar si de adversarii politici din partid, Groza s-a trezit in sala cu un contracandidat-surpriza. „Gheorghe D.V. Mitoaica, fost profesor de matematica“, dupa cum s-a recomandat de la tribuna pensionarul, a declarat ca este membru PNL din 1944 si vrea sa fie „intr-un comitet cinstit, matematic si pus la punct“.


Groza, ales cu peste 90% din voturi


Cu toate ca a avut parte de un contracandidat, alegerea in functia de presdinte al PNL Craiova a fost fara emotii pentru Ion Groza. Din cele 620 de sufragii, 585 au fost in favoarea fostului subprefect, in timp ce Gheorghe Mitoaica a obtinut 30 de voturi, iar cinci buletine au fost declarate nule. In discursul de candidatura, Ion Groza a indemnat membrii partidului la unitate si a precizat ca o buna organizare a filialei municipale poate oferi cetatenilor Baniei o oferta manageriala credibila la alegerile locale din 2008. „Ar trebui sa fim mai echilibrati la vorba si impreuna sa muncim mai bine si, uniti fiind, sa ne atacam adversarii politici. Imi doresc in cel mult un an o organizare mai buna la nivelul fiecarei sectii de votare din Craiova. Daca ne conjugam eforturile, sunt sigur ca vom reusi sa facem o oferta de management buna la nivelul Primariei Craiova“, a spus Ion Groza.


Buzatu il vrea pe Groza candidat la primarie


Alt moment inedit al alegerilor a fost discursul tinut de fostul presedinte al PNL Dolj, deputatul Horatiu Buzatu, adversar declarat al fostului subprefect. Acesta a spus ca liberalii ar trebui sa-si foloseasca puterea politica pentru a ataca adversarii din alte partide, nu pentru a transa luptele din propria formatiune, si a precizat ca il sustine pe Ion Groza in alegeri. „Este foarte clar ca suntem dupa doi ani irositi, in care singura noastra preocupare a fost organizarea de alegeri. Eu il sustin la presedintia PNL Craiova pe Ion Groza pentru a indeplini dezideratele noastre, iar, daca va câstiga, el trebuie sa inceapa sa-si pregateasca viitoarea candidatura“, sugerând astfel ca asteapta de la Groza sa candideze pentru fotoliul de primar al Craiovei in 2008.


Pagubitii Dacia, cu jalba-n protap la alegerile liberalilor


Alegerile au fost tulburate de un grup de aproximativ 30 de persoane, majoritatea in vârsta, care purtau un afis cu insemnul: „Pagubitii Dacia“. Acestia au fost imediat poftiti in alta incapere pentru a purta discutii cu liderii PNL pe marginea nemultumirilor afisate. Florin Veliscu, liderul grupului, a declarat ca oamenii sunt deranjati de faptul ca aceia care au depus bani inainte de 1989 pentru a achizitiona un autoturism Dacia nu sunt sprijiniti de liberali pentru a-si recupera pagubele. „Oricine trebuie recompensat, dar acest lucru trebuie sa fie decis de justitie. Tot ce pot sa fac eu este sa transmit materialele pe care mi le veti pune la dispozitie mai departe la Bucuresti“, a spus deputatul PNL de Dolj, Mihai Voicu, actualul ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul.


Competitie incrâncenata pentru Biroul Permanent


Daca pentru Ion Groza câstigarea alegerilor pentru presedintia filialei nu a fost o problema, nu aceeasi a fost situatia si in cazul candidatilor pentru locurile din Biroul Permanent Municipal. Pentru cele 13 locuri s-au inscris 29 de candidati, iar dintre membrii alesi in componenta Biroului, liberalii prezenti in sala au votat ulterior candidatii pentru cele patru functii de vicepresedinti ai organizatiei. Cele 100 de persoane ramase in sala dupa prima faza a alegerilor, care a durat mai bine de sapte ore, au optat pentru consilierii locali Ionut Stroe si Lucian Mincu, Cristian Burada si Minel Veghea.


In Biroul Permanent Municipal au intrat si noile „achizitii“, consilierii locali Mihai Dragu si Emilian Stefirta.


Deputatul Voicu, suparat pe democrati


Deputatul de Dolj, Mihai Voicu, a declarat ca, daca va fi cazul, liberalii s-ar putea desprinde de alianta din care face parte si Partidul Democrat. „PD a lansat atacuri la adresa Partidului National Liberal. Aceste atacuri vin din partea unui partid pentru care alianta a fost un veritabil colac de salvare la alegeri. Democratii au uitat ca au câstigat alegerile si cu ajutorul PNL, iar PNL e un partid decis sa mearga, daca va fi cazul, pe un drum separat“. Filiala judeteana a PD, condusa de senatorul Radu Berceanu, nu a dorit sa comenteze afirmatiile liberalului doljean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU