27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBunica ucisa cu sapa de nepoata minora

Bunica ucisa cu sapa de nepoata minora

O fata de 15 ani si-a omorât bunica, lovind-o cu sapa in cap, dupa ce batrâna i-a spart usa camerei si i-a luat din bani, pentru a-si cumpara bautura. Fata era singura acasa si, dupa ce a lovit-o, a asezat-o pe pat si a ingrijit-o doua zile.


Inspectoratul Politiei Judetene (IPJ) Vâlcea a fost sesizat, pe 27 mai, cu privire la faptul ca, in comuna Vladesti, sat Priporu, in locuinta lui Dumitru Popescu se afla decedata mama acestuia, Georghita Popescu, de 71 de ani, care prezinta leziuni la nivelul capului, in zona temporala. La fata locului s-a deplasat o echipa complexa, condusa de seful inspectoratului si de adjunctul acestuia, care a constatat ca victima se afla intr-o stare avansata de putrefactie, iar la nivelul capului prezenta o plaga deschisa, adânca, infundata. In incaperea unde a fost gasit cadavrul nu s-au identificat urme de ravasire, victima fiind asezata pe pat, in pozitie orizontala. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Judetean Vâlcea, unde a fost efectuata autopsia si s-a constatat ca moartea a fost violenta, existând legatura intre leziunile de la nivelul capului si decesul batrânei. „In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca batrâna a fost omorâta de Georgeta Izabela P., de 15 ani, din comun Vladesti, sat Priporu, judetul Vâlcea, nepoata victimei, care in urma unui conflict spontan a lovit-o pe femeie cu o sapa in cap“, a declarat subcomisarul Marcel Sardaru, purtatorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.


Tânara a fost violata de concubinul mamei


Georgeta Izabela P. este eleva in clasa a VIII-a, la Colegiul National „Alexandru Lahovari“, din municipiul Râmnicu Vâlcea. „Parintii fetei s-au despartit când ea era mica, iar in urma procesului Georgeta Izabela P. a fost data in grija mamei. In urma cercetarilor am aflat ca la vârsta de 11 ani fata a fost violata de concubinul mamei sale. De atunci, ea locuia cu tatal sau, cu bunica si cu viitorul sot in aceeasi casa, din satul Priporu“, a spus Marcel Sardaru. Minora avusese mai multe incidente cu batrâna, deoarece aceasta era mai tot timpul beata. Marti, 23 mai, când s-a intors de la scoala, tânara si-a gasit camera, pe care o lasase incuiata, deschisa. Batrâna fortase usa pentru a gasi bani de bautura. Fata s-a suparat si a imbrâncit-o pe scari, dupa care a luat sapa, cu care batrâna fortase usa, si a lovit-o de câteva ori in cap. Dupa câteva minute, fata a realizat ce a facut, a luat-o pe batrâna, a asezat-o in pat si a ingrijit-o.


Eleva premianta si sportiva de performanta


Dupa aproape doua zile, când starea batrânei s-a agravat, a fost anuntat si tatal fetei, Dumitru Popescu, care lucreaza la Vâlcea, in constructii. „Eu nu eram acasa. Din ce mi-a spus fata, mama a spart usa camerei cu o sapa, iar Georgeta nu a mai rezistat si s-a pus cu sapa pe batrâna. Am fost anuntat, vineri, ca se simte rau, ca nu mai vrea sa manânce si la scurt timp a decedat. De 35 de ani, de când locuiesc cu mama, mi-a facut viata un chin, nu stia sa faca altceva decât sa bea, toti banii din pensie ii bea si se certa cu toti satenii. Era imposibil sa stai de vorba cu ea. Consider ca batrâna a cautat-o… Bineinteles ca si fata are o parte de vina“, a declarat fiul victimei, Dumitru Popescu.


Georgeta Izabela P. invata foarte bine si facea atletism de performanta, la liceu. Minora a fost prezentata Tribunalului Judetean Vâlcea, care, in baza probatoriului administrat in cauza, a emis pe numele acesteia mandat de arestare preventiva pe o perioada de 15 zile pentru infractiunea de omor calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII