16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlin Pop, un luptator norocos

Alin Pop, un luptator norocos

Grupul Etno s-a format in primavara anului 2000, abordând cel mai reprezentativ si in voga stil muzical de la acea data din România: etno-dance. In anul 2005, formatia a trecut printr-o schimbare de componenta, Dan Lazarica si Simona Secrier parasind grupul pentru a se dedica unor cariere solo. Locul lor a fost luat de Alin Pop si Ramona Olteanu, doi tineri mândri si ambitiosi.


Alin Pop este originar din Craiova, absolvent al Scolii Populare de Arta. A mai cântat intr-un ansamblu folcloric, in corul unei biserici din orasul sau si intr-o formatie de muzica dance impreuna cu verisoara lui. Si-a dorit foarte mult sa cânte etno-dance si iata ca prin cooptarea lui in grupul Etno visul i s-a implinit.


Eu am cântat de mic. La masa, când eram cu ai mei, dupa ce mâncam trebuia sa cânt. Era practic un obicei si eu nu vedeam altfel situatia. Aveam spectacol dupa fiecare masa. Am participat la toate serbarile scolare. Apoi la liceu, alocatia si toti banii pe care mi-i dadeau parintii eu ii puneam deoparte pentru muzica. Veneam la Craiova, plateam la cei care aveau aparatura si se ocupau cu asa ceva si inregistram negative. Am fost si la Bucuresti pentru o inregistrare de voce la un studio, impreuna cu o verisoara de-a mea cu care am si facut o formatie. Bineinteles ca nu era ceva de calitate, dar pentru noi a fost extraordinar. Eram cei mai fericiti si in primul rând ne placea ce faceam. Ai mei m-au sustinut destul de mult, insa nu s-au gândit ca voi ajunge chiar aici, au crezut ca este doar o joaca de-a mea, o copilarie“, a declarat Alin Pop.


Ajuns la facultate in Craiova, Alin a decis sa-si incerce norocul participând la „Ploaia de Stele“, unul dintre multele concursuri organizate la televiziune pentru cei care doreau sa se lanseze in lumea muzicii. A participat la doua dintre editiile acestei emisiuni-concurs si a reusit sa ajunga pâna in semifinala, interpretând o melodie a lui Ionut Fulea.


„De la aceasta participare a venit dragostea pentru muzica populara, in special pentru cea ardeleneasca, Ionut Fulea fiind din zona Ardealului. Tot atunci mi s-a schimbat si vocea, repetând la aceste melodii, pentru care iti trebuie un timbru vocal foarte puternic“, a spus Alin.


Nimic nu e intâmplator


Alin povesteste cu mare emotie drumul parcurs pâna la desemnarea sa ca solist in trupa Etno.


„Este o poveste lunga si cred ca numai cu ajutorul bunului Dumnezeu am ajuns sa-mi implinesc visul. Intâmplator am ajuns in Bucuresti la o cunostinta care tocmai mergea sa inregistreze la un studio, mi-a zis sa vin si eu pentru o proba de voce. Pentru inceput, cei de la studio nu au prea avut timp, insa au devenit interesati in momentul in care au aflat ca eu cântam muzica populara. Atunci mi-au dat o melodie a trupei Etno, sa o invat si sa ma prezint a doua zi pentru probe. In acea noapte cred ca am dormit doar doua ore, am repetat aproape nonstop. A doua zi când a trebuit sa cânt la studio, atunci când a inceput negativul nu am mai putut sa scot nici un cuvânt, m-am blocat din cauza emotiilor. Pâna la urma am cântat melodia in intregime si, pe lânga aceasta, alte cinci melodii de muzica populara. Mi-au facut fotografii, mi-au luat numarul de telefon si am plecat acasa la Craiova fara sa sper la ceva. Dupa aproximativ o saptamâna si jumatate, in timp ce urmaream o emisiune impreuna cu mama, am aflat ca se desparte trupa Etno. Atunci mi-a zis mama ca ar fi culmea sa ma cheme de la studio pentru a lua locul lui Dan Lazarica. La nici cinci minute dupa aceasta discutie, m-a sunat Dani Alexandrescu, cel care ma ascultase, si mi-a zis ca trebuie sa vin neaparat a doua zi pâna la ora cinci la studio pentru ca trebuie sa discutam. Mi-am facut imediat bagajul si am plecat la Bucuresti. Când am ajuns la studio, mi-au dat vestea cea mare: «Noua ne-a placut de tine foarte mult si de astazi vei fi noul membru al trupei Etno. Felicitari, bea un pahar cu apa rece, revino-ti!». Eu cred ca Dumnezeu le face pe toate si ca El m-a dus acolo unde m-a dus si ca nimic nu este intâmplator. Dar, totusi imi pare rau ca nu sunt un credincios asa cum ar trebui“, a declarat Alin Pop.


Se apropie licenta


In noua componenta, grupul Etno a colaborat cu Marcel Pavel, una dintre cele mai bune voci masculine ale României. Impreuna, au lansat cântecul de succes „Hei, omule, fa-ti frumoase zilele“ si au participat deja la câteva zeci de spectacole in tara. Totul a inceput cu o serie de concerte de acomodare, sustinute in decurs de o luna. Orasele vizate au fost Piatra Neamt, Roman, Suceava si Bucuresti. Prestatia noilor componenti s-a ridicat la nivelul asteptarilor fanilor si organizatorilor, acestia aplaudându-i la scena deschisa la toate concertele. De asemenea, tot in plan promotional, Etno a avut numeroase aparitii in emisiuni de televiziune.


„Trecerea de la muzica populara la muzica etno-dance, dupa parerea mea, a umplut paharul intr-un fel. Muzica etno reprezinta o completare, de fapt o concretizare a ceea ce fac eu acum, pentru ca inainte am cântat muzica usoara, apoi muzica populara. Acum nu cred ca as putea sa cânt numai muzica usoara sau numai populara. Probabil, când am sa imbatrânesc, o sa cânt muzica populara, dar tot din asta mai saltareata“, a precizat Alin.


Acum, desi este un impatimit al pescuitului, nu prea mai gaseste timp de nimic, pentru ca are foarte mult de invatat pentru examenul de licenta.


„Sunt la Drept, de fapt, am cam terminat pentru ca luna viitoare trebuie sa dau licenta. In toamna vreau sa merg la un curs de grefieri in Bucuresti, sa fac un an acolo pentru ca este o chestie care imi place si mi-am dat seama ca nu trebuie sa pierd contactul cu Dreptul deoarece muzica poate sa mearga cinci, sapte, zece ani, nu la nesfârsit. Dar in momentul de fata prioritatea mea este muzica. Pot sa spun ca traiesc din muzica. Nu un trai tocmai decent, dar exista totusi ceva“, a mentionat Alin.


Opt ani a lucrat ca DJ intr-o discoteca, unde chiar se asculta muzica etno. „Nu prea stiam multe melodii de la formatia Etno, mai multe stiam de la Romania. Ei au fost primii si au fost cei mai tari si cei mai ascultati“, a recunoscut Alin.


Nou album Etno


„Cu fetele ma inteleg foarte bine, ne mai ciondanim un pic, dar asta numai inainte sau dupa spectacole, pe scena trupa merge foarte bine. De 1 Mai am cântat in Bucuresti, apoi la mare, in statiunea Mamaia, acum câteva zile am cântat la Iasi, la o aniversare de zece ani de la o casatorie, si iar in Bucuresti. Am inteles ca pe 4 iunie mai avem un spectacol tot in Capitala“, a declarat Alin. In prezent, trupa Etno lucreaza in studiourile K1, cu echipa coordonata de Daniel Alexandrescu, component al grupului K1, la un nou album care va contine foarte multe surprize pentru fanii formatiei. Acest album va beneficia si de un videoclip la una dintre piesele incluse pe material.


„Melodia pentru videoclip se numeste «Bat pamântul fara mila». O sa avem si piese-surpriza pe noul album, una dintre ele este un fel de raggae-ton care multora o sa li se para ca este manea, dar nici vorba, este o piesa foarte frumoasa. O sa fie un album cu aproximativ douasprezece piese foarte frumoase culese din toate zonele tarii“, a declarat Alin.


Albume


Haida numa’ si numa’ (2001)


Nu ma lasa (2002)


Ma bate, vântul ma bate (2004)


Videoclipuri:


Hai, ha (2001)


Hai, nu ma lasa (2002)


Ma bate vântul, ma bate (2004)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS