5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReturnare de TVA tip Boerica

Returnare de TVA tip Boerica

Florentin Sargarodschi, partenerul de afaceri al lui Boerica, este cercetat penal pentru obtinerea unei restituiri ilegale de TVA, dupa modelul invatat de la „maestrul“ sau.


Dupa ce a primit o condamnare de cinci ani de puscarie, pentru rolul de fatada pe care il avusese in obtinerea de catre Genica Boerica a unor restituiri ilegale de TVA de sute de miliarde de la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj, craioveanul Florentin Sargarodschi s-a ales acum cu un nou dosar penal, de aceasta data pentru o returnare ilegala in folos personal.


Tranzactie cu bazine de inox


Dosarul lui Sargarodschi s-a aflat pâna nu demult in cercetari la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj. In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca Florentin Sargarodschi, in calitate de administrator la o societate comerciala din Craiova, a solicitat si obtinut in mod ilegal de la DGFP Dolj o rambursare de TVA in suma de 8.086.930.000 de lei vechi, prezentând organelor fiscale drept justificare o serie de documente contabile fictive, privind achizitionarea unor bazine de inox de la alta firma din Craiova, al carei administrator era Aurel Dorian Prie. Extinzând cercetarile, oamenii legii au constatat ca bazinele existau, insa ele fusesera de fapt achizitionate de la alta firma, cu sediul in Bucuresti. Operatiunea nu fusese inregistrata de Sargarodschi in contabilitatea firmei. Schema folosita era una dintre cele folosite de Boerica in returnarile de care beneficiase la rândul lui: tranzactionarea fictiva a unor bunuri mai mult sau mai putin reale, intre mai multe firme, pâna când bunul respectiv ajungea la o valoare de zeci de ori mai mare decât cea reala, astfel incât putea justifica solicitarea unei restituiri de TVA.


Dosar la DIICOT


Având suficiente indicii cu privire la savârsirea unor infractiuni, politistii doljeni si-au declinat competenta in cursul acestei saptamâni catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie. Fiind de competenta lor o asemenea fapta grava, procurorii DIICOT urmeaza sa preia cercetarile si sa solutioneze dosarul, in care Florentin Sargarodschi, de 44 de ani, si Aurel Dorian Prie, de 38 de ani, ambii din Craiova, sunt cercetati pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala. Cum este vorba de o returnare de TVA ce depaseste opt miliarde, nu este exclus ca Sargarodschi sa ajunga din nou in spatele gratiilor, acolo unde a stat câteva luni, dupa ce a fost arestat impreuna cu Genica Boerica si contabila Elena Popa.


Condamnare


In dosarul in care a fost judecat impreuna cu Genica Boerica si alte zece persoane, pentru obtinerea unor returnari ilegale de TVA de peste 135 de miliarde de lei vechi, Florentin Sargarodschi a primit deja o condamnare de cinci ani de inchisoare. Nemultumiti inclusiv de cei opt ani de puscarie primiti de Boerica, procurorii au facut recurs, considerând ca pedepsele aplicate celor gasiti vinovati sunt mult prea blânde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII