24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitia Economica in control

Politia Economica in control

Politistii doljeni de la Serviciul de Investigarea Fraudelor au efectuat o serie de controale la mai multe societati comerciale din Craiova, pe linia combaterii schimbului ilegal de valuta si a comercializarii ilicite a deseurilor reciclabile. Au fost controlate sase case de schimb valutar si sase firme specializate in domeniul materialelor reciclabile. Actiunea s-a soldat cu aplicarea a opt sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 16 milioane de lei vechi, plus constatarea a patru infractiuni si intocmirea a doua dosare penale.


Schimb valutar ilicit si evaziune fiscala


La casa de schimb valutar SC CAMBIO VALUTARE SRL Craiova, oamenii legii au constatat ca administratorul firmei, Luti-Coriolan Iacobescu, de 42 de ani, din localitate, nu a eliberat bonuri de casa pentru tranzactiile de schimb valutar efectuate. Drept urmare, Iacobescu s-a ales cu o amenda de doua milioane de lei, in baza Legii nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, confiscându-i-se totodata si suma de 200 de euro.


In aceeasi zi, cu ocazia controlului efectuat la firma SC LUBA SRL Craiova, politistii de la Investigarea Fraudelor au descoperit ca administratorul Constantin Mihai Tufan, de 35 de ani, din localitate, nu a inregistrat in contabilitatea societatii, in perioada 2004-2005, toate veniturile obtinute din activitatea de comercializare a deseurilor reciclabile, sustragându-se de la plata unor impozite si taxe la bugetul de stat. Drept urmare, Tufan se va alege cu dosar penal pentru savârsirea infractiunilor de evaziune fiscala si fals intelectual, prejudiciul cauzat bugetului urmând sa fie stabilit efectiv de inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj, in urma unei amanuntite verificari financiar-contabile la acea firma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII