Acasă Local Politistii comunitari, anchetati din cauza concediilor medicale false

Politistii comunitari, anchetati din cauza concediilor medicale false

Politia Comunitara a intrat din nou in vizorul viceprimarului Gheorghe Nedelescu. De vina sunt Ilie Sorescu si Eugen Sorescu, doi frati care lucrau ca agenti comunitari.


Problemele celor doi au inceput, potrivit viceprimarului, pe 23 martie 2006, când cel de-al doilea a solicitat concediu de odihna pâna pe 24 aprilie. Când perioada de odihna a expirat, iar Eugen Sorescu ar fi trebuit sa se intoarca la lucru, fratele acestuia, Ilie Sorescu, a adus doua certificate medicale, care sa ii justifice absenta in perioada 21 aprilie – 15 mai. Acesta nu s-a prezentat la serviciu nici pe 16 si 17 mai, ceea ce a trezit suspiciuni conducerii Politiei Comunitare.


„Când au aparut certificatele am inceput sa avem banuieli ca este ceva in neregula. Ideea ne-a fost confirmata, deoarece titularul certificatelor nu s-a prezentat personal sa le depuna la sediu. In aceasta situatie am decis sa apelam la Inspectoratul de Politie Judetean Dolj pentru a vedea daca nu cumva Eugen Sorescu e plecat din tara. Conform datelor furnizate de acestia, barbatul a parasit tara prin punctul de frontiera Varsand, pe 29 martie“, a declarat Nedelescu.


Dându-si seama ca ar putea sa fie prinsi ca si-au inselat sefii, Ilie Sorescu a decis sa solicite, in numele fratelui sau, incetarea raporturilor de serviciu cu acordul partilor, pe 16 mai. „Bineinteles ca nu am acceptat, deoarece când un angajat se decide sa plece din cadrul institutiei noastre trebuie mai intâi sa stea de vorba cu mine. Ori in cazul lui nu se putea intâmpla asta, deoarece nu se afla in tara“, a spus Constantin Petrescu, seful Politiei Comunitare.


Dupa ce si-au dat seama ca au fost trasi pe sfoara aproape doua luni, sefii barbatului au decis sa ia masuri drastice. In prima etapa, cazul celor doi a fost inaintat Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova pentru declansarea cercetarilor sub aspectul savârsirii infractiunii de fals intelectual si uz de fals. Pentru a da exemplu si altor colegi ai celor doi agenti, care ar putea apela la astfel de siretlicuri, cei doi vor fi adusi in fata comisiei de disciplina din cadrul Politiei Comunitare, urmând sa fie sanctionati pentru abatere disciplinara foarte grava. „Daca se va intâlni comisia saptamâna viitoate, probabil pâna la sfârsitul lunii cei doi vor fi demisi din functiile pe care le detin in cadrul Politiei Comunitare“, a incheiat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.

Exit mobile version