10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVali Rotari se teme de pasari

Vali Rotari se teme de pasari

Craioveanul Vali Rotari, liderul formatiei Foisorul de Foc, este un mare iubitor de animale si, in special, de câini. Este posesorul a doi catei, tata si fiu (Bozo si Toto), a fost posesorul celei mai mari catele din rasa dog german in perioada anilor ’80 (masura in talie 1,15 m si cântarea 90 kg), iar de doi ani o familie de rândunele si-au construit un cuib in balconul apartamentului lui din Bucuresti. In prezent, proaspat reintors de pe meleaguri mai calde, cuplul de rândunele s-a pus pe treaba si are deja patru puisori.


Desi este fericit ca „familia“ sa s-a marit, Vali Rotari sufera insa ca nu se poate apropia de noii sai colegi de apartament pentru ca, de multi ani, artistul sufera de o fobie la pasari si pene. A incercat mereu sa-si infrânga aceasta frica, insa rezultatele au fost aceleasi si nu multe au fost chiar intâmplarile hazlii provocate de aceasta teama. A trecut si prin sedinte de terapie, dar fara succes.


De curând, Vali Rotari a inceput sa faca mai multe investigatii despre aceasta fobie si mare i-a fost mirarea atunci când, citind mai multe articole pe net, a aflat ca aceasta ar putea avea legaturi cu reincarnarea.


„Am citit despre o doamna care suferea de aceeasi fobie, la pasari si la pene, care s-a adresat unor mari specialisti terapeuti, Joan Grant si Dennys Kelsey. Acesta din urma a hipnotizat-o si a invitat-o sa regreseze cât de mult reuseste, pentru a descoperi originea problemei sale. Pacienta a declarat, dupa o anumita perioada, ca trupul sau pare puternic, musculos, viril. Ea se identifica cu un soldat dintr-o armata antica. A trait, pe parcursul sedintei, o poveste dramatica. Astfel, a relatat o batalie pe viata si pe moarte in Persia medievala. Deodata a resimtit o durere foarte puternica in piept; tocmai fusese ranita de o sageata. Se prabusise pe sol si agoniza, sub un soare de plumb.


Pe cerul albastru, vulturii descriau cercuri largi pe deasupra ei. Se apropiau, pentru a fi aproape in momentul in care soldatul isi dadea duhul. Era inca vie când câtiva vulturi au inceput sa-i sfâsie carnea. Ţipând si zbatându-se, ea a dat o batalie finala disperata cu rapitorii. In final, s-a resemnat si a sfârsit prin a muri. Când a terminat experienta, femeia era eliberata de o fobie care o chinuise un timp indelungat“, a explicat Vali Rotari.


Marcat de aceasta poveste, artistul craiovean a continuat sa citeasca mai multe despre acest subiect si a descoperit ca exista multe cazuri sugestive pentru reincarnare si care se refera la mai multi oameni provenind din diverse zone ale planetei, care pot furniza, cu lux de detalii, informatii (verificate ulterior) despre o viata anterioara.


Asa a aflat ca in timpul sedintelor de terapie transpersonala, pacientii retraiesc secvente problematice din vietile lor anterioare.


Mai apoi, a aflat ca, in traditia tibetana, pentru a valida identitatea noului Lama reincarnat, copilul vizat trebuie sa aleaga, dintre mai multe obiecte, pe acelea care au apartinut predecesorului decedat. Traversarea cu brio a acestei probe este considerata ca o dovada implacabila a autenticitatii sale.


Analizând toate aceste noi informatii despre fobie, Vali Rotaru se declara decis sa accepte provocarea de a face terapie transpersonala, in speranta ca dupa va putea sa atinga si sa se apropie de zburatoare si, de ce nu, chiar sa-si cunoasca radacinile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS