12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSinistratii au primit alimente stricate

Sinistratii au primit alimente stricate

Sute de kilograme de alimente destinate sinistratilor din Macesu de Jos au fost aruncate in urma cu trei zile, dupa ce Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj a descoperit ca o parte din ele erau stricate.


Pateuri, conserve de peste, ulei, orez, malai, paste fainoase, ciocolata, conserve au sosit luni la Primaria Macesu de Jos. Alimentele au fost aduse cu masina personala de un localnic din Macesu de Jos, de la depozitul din Bailesti. Numai ca, printre baxurile de conserve si fainoase, se afla si o cantitate apreciabila de legume si fructe: rosii, lamâi, grapefruit, portocale, ardei gras, pepeni verzi, pepeni galbeni si castraveti. Din acestea, insa, multe erau stricate. Au fost aruncate 20 de cutii de castraveti, jumatate din cantitatea de ardei gras si o parte din cantitatea de pepeni galbeni, pepeni verzi, grapefruit, portocale si rosii.


Probleme organizatorice


Reprezentantii Primariei Macesu de Jos sustin ca marfa a fost adusa in aceste conditii de la Bailesti, unde era depozitata necorespunzator. „Noi am primit alimentele luni dupa-amiaza. In dimineata urmatoare, când au venit inspectorii de la Directia de Sanatate Publica, am gasit legumele si fructele in conditii nu tocmai bune. Castravetii erau moi si a trebuit sa-i aruncam pe toti. Nu aveau cum sa se strice de seara pâna a doua zi dimineata. Asa au venit din Bailesti. Acolo au un depozit in care tin alimentele pentru sinistrati, insa nu au conditii optime de pastrare; nu exista vitrine frigorifice sau frigidere si, din cauza caldurii, se mai strica“, a declarat Daniel Toma, referent in cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor din cadrul Primariei Macesu de Jos.


Vestea a facut rapid inconjurul localitatii. Cei mai afectati au fost sinistratii din Macesu de Jos care depind de alimentele venite ca donatii.


Ultima donatie


Ultimele transporturi cu alimente si imbracaminte au ajuns la Macesu de Jos pe 12 mai. Sinistratii au primit haine, patru milioane de lei, 60 de litri de ulei, 60 de pachete de fidea si 60 de pachete de orez din partea serviciilor de Evidenta Populatiei din Craiova si Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS