Acasă Local Oaspeti internationali la Scoala nr. 33

Oaspeti internationali la Scoala nr. 33

Scoala nr. 33 din Craiova a sarbatorit ieri 28 de ani de existenta, eveniment celebrat printr-o suita de manifestari cultural-artistice, stiintifice si sportive.


Actiunile organizate ieri de Scoala nr. 33 Craiova au culminat cu vizita de exceptie a doua delegatii straine de profesori si elevi. „La ceas aniversar, alaturi de noi au participat, in premiera la Craiova, cât si in România, doua delegatii – profesori si elevi – din Franta si Turcia, de la unitati scolare partenere Scolii nr. 33, coordonatoarea programului Socrates-Comenius 1, program de cooperare internationala «PEACES». Pentru institutia noastra de invatamânt prezenta partenerilor de peste hotare reprezinta un pas urias spre integrarea Scolii nr. 33 in marea familie a institutiilor de invatamânt din Uniunea Europeana“, a spus directoarea scolii, prof. Ioana Genoveva.


Potrivit sursei citate, aceasta aniversare este un preambul al „jubileului“ scolii ce va avea loc peste doi ani. „Ceea ce am organizat azi este doar inceputul actiunilor ce vor avea loc la implinirea a 30 de ani de existenta in invatamântul craiovean, moment in care vom primi si un nume spiritual de botez. In prezent, este foarte greu sa alegi un nume care sa ne reprezinte scoala, un nume care sa reuneasca trei elemente: educatie – cultura – moralitate. De asemenea, in momentul in care am organizat intâlnirile din proiectul Socrates ne-am gândit si la un schimb de experienta interculturala intre scoli. Elevii nostri au reusit sa le capteze atentia dascalilor de peste hotare si i-au impresionat datorita bagajului de cunostinte“, a completat directoarea Scolii nr. 33.


Impresii de la oaspeti


„Aceasta vizita in România si in special la Craiova este o premiera pentru noi. Ceea ce ne-a impresionat foarte mult si ne-a atras atentia intr-un mod placut este faptul ca invatamântul românesc este unul de calitate. Elevii români au o bogata cultura, in toate domeniile. Am avut ocazia sa asistam la o ora de chimie, cu elevi de clasa a VII-a, si am fost uimiti de ceea ce stiu copiii“, a precizat Francis Berthomieu, reprezentant al delegatiei din Franta.


Un punct de vedere asemanator l-a avut si reprezentantul delegatiei din Turcia, coordonatorul de proiect Murat Ugur. „Profesorii din România sunt extrem de prietenosi. Am fost incântat sa descopar un oras mare si frumos, cu oameni deosebit de ospitalieri. Bucuria este si mai mare pentru noi cu cât avem ocazia de a participa la actiunile pregatite de ziua scolii“, a spus Murat Ugur.

Exit mobile version