12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSeful de post din Afumati n-a vrut spaga

Seful de post din Afumati n-a vrut spaga

Agentului Sandu i s-au oferit 3,9 milioane de lei ca sa faca uitat un dosar penal pentru conducere fara permis.


Seful Postului de Politie Afumati, agentul-sef adjunct Florin Ion Sandu, va primi o prima din partea conducerii politiei doljene, dupa ce a denuntat un mituitor. In acelasi timp, cel care a incercat sa-l mituiasca s-a ales cu inca un dosar penal.


Mita in crestere


Pe 17 aprilie, seful de post din Afumati a tras pe dreapta un Opel Vectra, cu numarul TL-03-LVX, pentru o verificare de rutina. La volan se afla Elvis Budica, de 29 de ani, din Bârca, acesta neavând permis de conducere. Fiind dus la postul de politie pentru efectuarea demersurilor premergatoare, Budica i-a oferit politistului suma de 1.000.000 de lei pentru a nu intocmi actele procedurale. Politistul a refuzat oferta facuta in prezenta a doi martori si i-a intocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fara permis. Desi refuzat, Elvis Budica a insistat in mai multe rânduri pe lânga politist, de fiecare data marind „potul“. Satul sa-l tot refuze, seful de post a sesizat conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj.


„Am luat legatura cu lucratorii Serviciului Anticoruptie Craiova al Directiei Generale Anticoruptie, care au organizat un flagrant, in colaborare cu un procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj“, a mentionat comisarul-sef Nicusor Badea, adjunctul sefului IPJ Dolj.


Prindere in flagrant


Joi, in jurul orei 13.00, Elvis Budica a fost prins in flagrant, filmat si fotografiat, chiar in timp ce ii oferea agentului Sandu suma de 3.900.000 de lei drept spaga, ca sa „faca uitat“ dosarul penal pentru conducere fara permis. In fata probelor, mituitorul n-a mai avut cum sa nege. „Mituitorul si-a recunoscut faptele comise, procurorul dispunând continuarea cercetarilor cu faptuitorul in stare de libertate“, a precizat comisarul Stefan Trita, ofiter de presa al Biroului Teritorial Anticoruptie Craiova.


Agentul-sef adjunct Florin Ion Sandu este originar din Motatei – Dolj, are 32 de ani, este casatorit si are doi copii. In fata reprezentantilor mass-media, neobisnuit sa fie el cel care da declaratii, a incercat, timid, sa-si explice gestul: „Am refuzat mita din mai multe motive. In primul rând nu este legal, in al doilea rând nu este etic, iar in al treilea rând persoana comisese o infractiune pentru care trebuia sa raspunda“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS