21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri IT&C

Un pas pâna când Solitaire devine „legal“ in timpul serviciului


Angajatii nu pot fi concediati pentru navigare pe net.


Un judecator din New York a hotarât, recent, ca un angajat al Departamentului american pentru Educatie, pe nume Toquir Choudhri, nu poate fi concediat pentru faptul ca navigheaza pe Internet de pe computerul de la locul de munca.


Dupa cum informeaza site-ul news.com, in declaratia sa, judecatorul John Spooner a afirmat chiar ca agentiile de stat americane ar trebui sa aplice aceleasi standarde personalului care utilizeaza Internetul cu cele aplicate angajatilor care folosesc alte dispozitive in scop personal. El a atras atentia asupra faptului ca multe companii permit angajatilor lor sa efectueze convorbiri telefonice personale sau chiar sa citeasca ziare in timpul serviciului atâta timp cât aceste indeletniciri nu afecteaza activitatea depusa la locul de munca.


Toquir Choudhri era angajat la Departamentul pentru Educatie de aproape 14 ani. El a fost acuzat ca a ignorat sfaturile sefilor sai, care l-au indemnat sa nu mai navigheze pe Internet in timpul programului de lucru. In urma unei investigatii ample, s-a stabilit ca Choudhri citea stiri si informatii despre calatorii pe Internet, folosind computerul de la serviciu.


„Din cauza programului de lucru, unele agentii de stat au pauze prelungite. Toata lumea navigheaza pe Internet in aceste pauze. Choudhri a fost dat afara, initial, din cauza acuzatiilor de discriminare pe care le-a adus Departamentului pentru Educatie“, a declarat Martin Druyan, avocatul care l-a reprezentat pe Choudhri in instanta. In plus, el a adaugat: „Judecatorul ne-a dat dreptate pentru ca nu s-a putut dovedi ca angajatul isi neglijase responsabilitatile la locul de munca“.


Potrivit sursei citate, aceasta hotarâre judecatoreasca vine la aproape trei luni dupa ce primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a concediat un angajat dupa ce a observat ca, intr-una dintre ferestrele deschise pe ecranul computerului acestuia, era un joc de Solitaire. Druyan sustine insa ca aceasta decizie de concediere ar putea fi insa influentata de hotarârea judecatorului Spooner.


Apple a creat ecranul care „fotografiaza“


Compania Apple a creat un nou tip de ecran pentru computere, care „fotografiaza“ orice obiect din fata sa in timp ce afiseaza imaginile obisnuite.


„Acest dispozitiv este perfect pentru capturile de imagini, care pot fi statice sau video. Spre exemplu, inventia poate fi folosita pe post de camera digitala, utilizatorul putându-si face fotografii uitându-se direct la ecran. Captura este afisata apoi pe acelasi ecran“, se arata in brevetul produsului.


Ideea din spatele acestei noi tehnologii se refera la inserarea a mii de senzori de imagine printre celulele cu cristal lichid ale ecranului. Fiecare senzor fotografiaza doar o portiune foarte mica din intreaga imagine, fotografia completa fiind recompusa, ulterior, de software-ul ecranului. Aceasta tehnologie poate include si un efect de zoom, atunci când senzorii au distante focale diferite si un software care determina folosirea lor alternativa.


Potrivit sursei citate, noua tehnologie este ideala pentru videoconferinte, intrucât oamenii se vor putea privi direct pe ercan in timp ce vorbesc. Sistemul actual afiseaza imaginea interlocutorilor doar din anumite unghiuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS