Acasă Local Doi minori din Uricani sunt cautati in trei judete

Doi minori din Uricani sunt cautati in trei judete

Doi copii, de 12, respectiv 14 ani, din orasul Uricani sunt cautati de parinti si politie in mai multe orase ale tarii. Parintii lor au ajuns la limita puterilor si nu isi mai doresc decât sa-i gaseasca teferi, pentru ca in ultima vreme au primit telefoane si informatii ca minorii nu ar mai fi in viata.


Mihai Poenar, de 14 ani, si Ionut Avadanei, de 12 ani, au disparut de acasa pe 2 aprilie si de atunci parintii si politia au avut numai informatii contradictorii.


Ultima data, cei doi copii au fost vazuti la Târgu Mures, unde au fost la bunicii lui Ionut. Acestia i-au urcat in tren pe 3 aprilie, iar de atunci nu i-a mai vazut nimeni. Parintii banuiesc ca minorii ar fi fost racolati de cineva, iar informatiile de pâna acum ii duc mereu pe alte piste.


„I-am cautat peste tot, am dat bani la toata lumea ca sa aflu câte ceva. Chiar in dimineata aceasta (joi – n.r.), telefonul fix a sunat si timp de doua minute am ascultat un plânset de copil. Sunt disperata si nu mai am putere, dar as vrea sa fie in viata si sa se intoarca acasa“, a spus Nicoleta Poenar, mama lui Mihai.


Femeia crede ca Mihai ar fi fost obligat de cineva sa fure din casa si ca ar fi plecat dupa ce tatal sau i-a aplicat o corectie, pentru ca ii furase telefonul mobil.


„Munceam in Spania pentru el“


In tot acest timp, mama s-a aflat in Spania, acolo unde avea un contract pe care l-a intrerupt imediat ce a aflat ca Mihai a disparut. „Am venit cu primul mijloc de transport si de atunci am platit aproape 20 de milioane de lei prin toate orasele din Valea Jiului, la Târgu Jiu, la Deva, in Hateg, la manastirile din zona, la aurolaci si cersetori, pentru ca nu mai stiu unde sa merg“, a spus femeia, care se invinovateste ca a plecat in Spania.


Nicoleta Poenar crede ca fiul sau nu ar fi facut un asemenea gest daca ea era acasa. „Pentru el am plecat si pentru ca ne cumparasem o casa la Vaslui si voiam chiar sa-i cumpar calculator, asa cum am facut si cu fratele sau care invata la un liceu din Deva“, a mai spus Nicoleta Poenar.


Politia crede ca sunt in zona


Politistii din Uricani spun ca au demarat imediat cercetarile, chiar din noaptea disparitiei copiilor, când au fost anuntate toate patrulele si Politia TF. Mai mult, oamenii legii spun ca exista suspiciuni ca minorii ar fi fost vazuti la o cantina minereasca.


„Acum câteva zile, unul dintre copii a fost vazut la cantina minei Lupeni, mai apoi am auzit ca pe la Câmpu lui Neag, dar noi i-am dat in urmarire generala si am anuntat chiar si ciobanii din catunele de munte din zona“, a precizat Dan Mocanu, comandantul Politiei Uricani.


Si parintii celuilalt copil sunt disperati. Pozele celor doi au fost raspândite in tot judetul Hunedoara. O data pe zi sau la doua zile, politistii iau legatura cu sediile din mai multe judete ale tarii si ca sunt in continuare in alerta.

Exit mobile version