Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Program prelungit pentru autobuze si tramvaie


Programul mijloacelor de transport in comun va fi prelungit in noaptea de Inviere. Viceprimarul Sorin Iordache a precizat ca pentru prima data s-a luat aceasta decizie, pentru a inlesni deplasarea craiovenilor. Acesta a declarat ca se va putea circula pe toate traseele pâna la ora 3.00. Program de lucru normal va fi si in prima zi de Paste. „Pentru orele suplimentare, soferii vor fi platiti conform contractului colectiv de munca“, a spus Iordache. (R.M.)


Salon national de arta dedicat Pastelui


Casa de Cultura a Studentilor din Petrosani este gazda unui Salon National de Arta Religioasa, la care au fost invitati artisti studenti din intreaga tara. Vernisajul a avut loc ieri, in Saptamâna Patimilor. Lucrarile expuse sunt icoane pe lemn, sticla, dar si picturi religioase, toate având ca tema centrala Invierea Domnului. Salonul de arta religioasa poate fi vizitat pe toata durata sarbatorilor de Paste. (D.M.)


Terenurile extravilane, inventariate


Consilierii locali vor lua in discutie, in cadrul sedintei din 27 aprilie, trecerea impozitului pentru terenurile extravilane din bugetul de stat in bugetul local. In acest sens, functionarii publici au demarat actiunea de inventariere a terenurile extravilane apartinând Primariei Craiova. Potrivit viceprimarului Sorin Iordache, astfel de suprafete sunt foarte putine. „Majoritatea terenurilor extravilane apartin de comunele din imprejurimi. In aceasta categorie intra Malu Mare, Podari, Ghercesti“, a declarat Iordache. (R.M.)


Olimpiada de limbi romanice


Municipiul Târgu Jiu gazduieste pâna vineri olimpiada nationala de limbi romanice. 425 de elevi din intreaga tara isi vor demonstra cunostintele de limba franceza, italiana, spaniola si portugheza. Alaturi de acestia sunt prezenti si 60 de profesori de specialitate. In perioada sederii in Gorj, elevii si profesorii vor vizita principalele obiective turistice din municipiu Târgu Jiu si din judet. (E.M.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version