24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalHollywood-ul si in clasele din Craiova

Hollywood-ul si in clasele din Craiova

Festivalul studentesc de film de scurt metraj pentru studenti „Dincolo de imagine“ a inceput luni seara la Craiova, in sala mare a Casei de Cultura a Studentilor. Acesta s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, 10 si 11 aprilie, sub deviza „Hollywood la tine in clasa“. Festivalul a fost organizat cu ajutorul celor de la România Pro Culture din Bucuresti, New Image Impact si revista studenteasca Fitzuica, in colaborare cu reprezentantii Casei de Cultura a Studentilor din Craiova.


La festival, au fost prezentate filme de scurt metraj care au participat la Festivalul Damah din Seattle, SUA, unde unele dintre ele au si fost premiate. Studentii prezenti in sala intr-un numar foarte mare au avut ocazia sa-si exprime parerile dupa fiecare film vizionat.


Filmele au fost comentate din punctul de vedere al temelor abordate de catre studentii de la diferite facultati din Banie prezenti in sala, incepând cu studentii de la Teologie, care au o anumita viziune asupra filmelor (unele dintre ele prezentând valori supreme ca viata si moartea), pâna la studentii de la Facultatile de Matematica, Medicina sau Drept, care comentau din cu totul alte puncte de vedere subiectele abordate de peliculele prezentate la festival.


Cei mai curajosi au primit premii pentru comentariile facute, dar nici ceilalti studenti mai „retinuti“ prezenti in sala nu au plecat acasa cu mâna goala, organizatorii spectacolului daruindu-le câte un port-chei ca amintire.


Ideea principala a acestui festival a fost stabilirea unei mai bune comunicari interpersonale si stârnirea interesului pentru valorile spirituale.


Moderatorul spectacolului a fost chiar invitatul special al festivalului, actorul Catalin Dupu.


„Am gasit aici la Craiova o sala rece la propriu, dar un public foarte cald si foarte comunicativ“, a tinut sa mentioneze actorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS