11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStilistii olteni se scolesc

Stilistii olteni se scolesc

Pentru ca dumneavoastra sa va bucurati de cele mai la moda tunsori si coafuri, stilistii trebuie sa fie mereu la curent cu ultimele tendinte din domeniu. Motiv pentru care nu pierd nici o ocazie de a participa la seminarii de specialitate.


Hotelul Jiul a fost luat cu asalt miercuri de 151 de hair-stilisti craioveni, inarmati nu cu foarfece sau piepteni, ci cu caiete si pixuri. Motivul? Firma care distribuie cosmetice Subrina organiza un seminar cu tema „Moda strazii“.


Asa ca, fie ca lucrau intr-un salon de firma si purtau titulatura de „stilisti“, fie ca isi desfasurau activitatea intr-o frizerie mai modesta si se recomandau drept coafori, cei care se ocupa de podoaba noastra capilara au redevenit pentru o zi elevi.


Profesori au fost: Violeta Bud, Viorica Panaitescu si Iulian Dinca, adica echipa de tehnicieni de la Subrina Professional. Acestia au propus doua tipuri de coafuri pentru moda de zi cu zi: „Alter Street“ si „Glam Street“.


„Indrazneata si nonconformista sau sofisticata si plina de farmec, moda strazii este punctul central al colectiei 2006“, a afirmat Iulian Virabov, manager la Subrina Professional.


Si pentru ca tehnicienii-profesori au avut foarte multe de comunicat, seminarul s-a desfasurat intre orele 9.30 si 16.30, cu pauza de o jumatate de ora la prânz, in care hair-stilistii au putut sa-si impartaseasca impresiile la un pahar de suc si o prajitura.


Subiectele de discutie au fost chiar si in pauza tot cele legate de ingrijirea si aranjarea parului (ca doar nu in fiecare zi ai ocazia sa stai de vorba cu concurenta). Cu toate acestea, au evitat cu tact sa-si dezvaluie secretele profesionale. Iulian Dinca a continuat sa dea sfaturi si pe parcursul pauzei.


Stilisti din toata Oltenia


„Este prima data când organizam un astfel de seminar la Craiova, dar cu siguranta nu va fi si ultima. Intentionam sa organizam periodic evenimente de acest gen in opt zone comerciale din tara“, a precizat Iulian Virabov.


Vestea ca la Craiova se desfasoara un seminar dedicat celor care lucreaza in saloanele de infrumusetare a facut repede inconjurul Olteniei.


De aceea, joi dimineata, la hotelul craiovean au venit stilisti din cele mai indepartate zone, iar Subrina Professional i-a primit cu bratele deschise pe toti. „Pe lânga craioveni, avem persoane care au venit tocmai din Pitesti, Târgu Jiu, Caracal, Slatina, Orsova, Drobeta Turnu Severin si Bals“, a spus Iulian Virabov.


Care este motivul pentru care acestia au strabatut zeci de kilometri pentru a mai lua câteva lectii de styling? Dorinta de a fi mereu la curent cu noutatile.


„In meseria asta tot timpul se gaseste ceva nou de invatat“, a mentionat Ecaterina Mitrica, stilist la un salon de infrumusetare din Caracal. Craiova este al treilea oras din tara, dupa Bucuresti si Timisoara, unde s-a tinut un astfel de seminar, iar urmatorii scoliti vor fi hair-stilistii din Galati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS