5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCele sase stiluri vestimentare: stilul clasic

Cele sase stiluri vestimentare: stilul clasic

Când va uitati in dulap, aveti senzatia ca toate hainele dumneavoastra au ceva in comun? Sau, atunci când va cumparati ceva nou de imbracat, observati ca aveti tendinta de a alege de fiecare data modele similare – fie ca e vorba de tricouri sport, fuste cu volane sau sacouri severe? Daca raspunsurile sunt afirmative, stati linistita. Potrivit 121.ro, nu faceti nimic gresit, pur si simplu va urmati „stilul“.


Stilul este personalitatea vestimentatiei dumneavoastra. Este tendinta innascuta de a favoriza anumite tipuri de haine in defavoarea altora. Unii spun ca e vorba de o mostenire genetica, dar, de fapt, se bazeaza pe un soi de intuitie, pe ceea ce stiti ca vi se potriveste, va face sa va simtiti de milioane si, in acelasi timp, in largul dumneavoastra.


Insa, de multe ori, se intâmpla sa nu ne stabilim un stil anume. Iata câteva dintre motivele care va pot „ajuta“ sa va evaluati gresit stilul:


• Influenta gusturilor parintilor, prietenilor si partenerilor de viata;


• Lipsa unei educatii formale despre formele corpului, dinamica vestimentatiei, a liniilor si a designului;


• Capriciile si schimbarile continue ale modei;


• Schimbari fizice, de vârsta, de personalitate;


• Modificari ale stilului de viata, statutului financiar, schimbari de cariera.


Desi exista numeroase sisteme si clasificari ale stilurilor folosite in industria vestimentara, majoritatea specialistilor in moda si imagine folosesc doar sase dintre ele. Incepând din aceasta saptamâna, va vom prezenta, pe rând, unul câte unul, cele sase stiluri vestimentare.


 


Stilul Clasic


 


Clasicul elegant este chintesenta stilului si gratiei si este imaginea cea mai des asociata celor cu venituri mult peste medie. Femeia care adopta stilul clasic este foarte controlata, inca din tinerete, nu este o fire impetuoasa sau spontana. Acest lucru se exprima prin ingrijirea cu care se imbraca. Nu ii plac mediile haotice, aglomeratia.


Profilul tipului clasic:


• Silueta este dreapta, fara a avea talia bine definita, sau clepsidra; inaltime medie sau usor peste medie (peste 1,70 m);


• Corpul nu este nici prea zvelt, nici prea delicat, nici prea robust;


• Trasaturile fetei sunt atragatoare, simetrice;


• Parul este tuns scurt sau pâna la umeri, intr-un stil simplu, care poate fi usor controlat si aranjat, drept;


• Imbracamintea este eleganta, rafinata, moderna, demna, are linii simple si curate. Hainele urmeaza linia corpului sau sunt fluide, niciodata mulate sau transparente. De obicei, prefera costumele cu pantaloni sau fusta, foarte rar aleg piese separate. Niciodata nu vor purta haine croite dupa ultimele tendinte, avangardiste sau prea severe;


• Prefera texturi fine si bogate (matase, casmir, tricoturi foarte fine, sifon, piele) si culorile uni;


• Accesoriile sunt rafinate, elegante, relativ moderne, de marime mica sau medie;


• Nu arata niciodata a „fetiscana“, nici când este foarte tânara;


• Atentie! Cele care prefera stilul clasic au tendinta de a alege tinute sigure si conservatoare in locul celor moderne. Pot transmite o imagine plictisitoare, lipsita de imaginatie, birocratica. Pentru a evita acest lucru, isi pot imbogati tinuta cu esarfe colorate, brose sau coliere interesante, tesaturi neobisnuite.


Acest stil este cel mai bine reprezentat de Grace Kelly,
Ashley Judd, Coco Chanel, Renee Zellwegger, Gwyneth Paltrow, Uma Thurman, Scarlett Johansson si Naomi Watts.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS