Acasă Local Bebelus parasit intr-o scara de bloc

Bebelus parasit intr-o scara de bloc

Un nou-nascut a fost gasit aruncat in scara unui bloc din cartierul craiovean Craiovita Noua. In ultimele luni, in Craiova, tot mai multe mame si-au aruncat bebelusii la gunoi sau i-au abandonat in scarile blocurilor.


Un copil de numai câteva zile a fost gasit luni seara, in jurul orei 20.00, de o locatara, in scara blocului 134 A, din cartierul craiovean Craiovita Noua. „Am fost sesizati telefonic, de locatara unui bloc, despre faptul ca a gasit pe casa scarii un copil. Ne-am deplasat la fata locului si am constatat ca este vorba de o fetita nou-nascuta, de 51 de centimetri lungime si 2,750 kilograme, care fusese abandonata. Am demarat cercetarile pentru identificarea mamei copilului“, a declarat comisar- sef Cornel Tomescu, seful Sectiei 5 Politie Craiova. Cristina Culcescu, locatara in blocul 134 A, care a gasit copilul abandonat, a spus ca micuta era ingrijita. „Eram in bucatarie, când am auzist plânsete de copil pe scara. Am iesit sa vad ce se intâmpla si am gasit pe jos, lânga scara, un copilas. Era curata, imbracata cu un costumas si invelita intr-o plapumioara. Pâna a venit politia, am luat-o in casa si i-am dat lapte praf, pentru ca ii era foame“, a povestit Cristina.


Bebelusul a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova, pentru acordarea primelor ingrijiri medicale. „Copilul primit aseara (luni-seara-n.r.) are opt zile si este intr-o stare clinica excelenta, ca si cum ar fi fost nascut in spital. A fost internat la Clinica de Reanimare Pediatrie pentru a fi tinut sub observatie“, a mentionat Florin Croitoru, purtatorul de cuvânt al Spitalului de Urgenta Craiova.


„Munca titanica, asta facem“


Politistii craioveni de la Sectia 5 s-au mai confruntat cu un caz asemanator, in urma cu doua luni, dar nu au reusit sa dea de urma mamei. La acea data, un baietel de 3,650 kilograme si 54 de centimetri, a fost gasit abandonat in scara blocului 154 D. Copilul era infasurat intr-un cearsaf, bagat intr-o punga de plastic si, ca prin minune, a rezistat frigului. „In aceste cazuri este foarte greu sa dai de urma parintilor. Se intâmpla sa muncim câtiva ani pâna identificam mama unui copil abandonat, timp in care respectivul copil este dus la un centru de plasament. Când ii gasim mama, aceasta spune, de regula, ca nu are cu ce sa-l creasca si il lasa in plasament. Munca titanica, asta facem. Nici legea nu ne prea ajuta. Chiar daca pedeapsa pentru abandon este intre unu si trei ani de inchisoare, se stipuleaza ca daca mama isi reia atributiile la care a renuntat când si-a abandonat copilul, nu va mai fi pedepsita“, a completat Cornel Tomescu.


Tot in Craiova, in urma cu o saptamâna, pe 23 martie, la ora 8.30, cadavrul unui nou-nascut a fost gasit aruncat intre tomberoanele de pe strada Calea Bucuresti, din zona Institut. Copilul a fost gasit de ingrijitoarele asociatiei de locatari din zona, invelit intr-o punga de plastic si acoperit cu o cutie de carton. Politistii au stabilit ca fatul gasit mort era un baietel nascut de curând, de 54 de centimetri, si care nu prezenta urme de violenta.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version