13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTeapa lui Calinescu

Teapa lui Calinescu

Un patron craiovean a fost deferit justitiei pentru ca a incasat o fila cec disparuta in mod misterios dintr-un colet postal din Germania.


Ionel Calinescu, de 41 de ani, din Craiova, patronul firmei SC AMIENS SRL din localitate, a fost trimis in judecata de Parchetul Curtii de Apel Craiova sub acuzatia de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Procurorii au considerat ca acesta a indus in eroare banca germana DZ BANK AG, prezentându-se la reprezentanta acesteia, sucursala RO-BANK Craiova, cu o fila cec in posesia careia a intrat in imprejurari necunoscute, plus un contract si o factura pe care le confectionase fraudulos pentru a putea obtine decontarea sumei de 247.164,35 euro.


Documente plasmuite


Din cercetari a rezultat ca, la inceputul lunii octombrie 2002, 36 de file cec au disparut dintr-un colet postal din Germania. In imprejurari necunoscute, unul dintre cecurile disparute a ajuns, câteva luni mai târziu, in posesia lui Ionel Calinescu. Asa cum sustin anchetatorii, craioveanul a incercat sa incaseze contravaloarea cecului, in suma de 247.164,35 euro. In acest sens, si-a deschis un cont in valuta la RO-BANK SA Craiova, apoi a „fabricat“ un contract de vânzare-cumparare intre firma sa, SC AMIENS SRL Craiova, si ANTE HOLZ GMBH din Germania, reprezentata de Hans Werner, o persoana inexistenta. Contractul a fost tradus in limba germana, a fost semnat in fals si stampilat cu o stampila contrafacuta. Pe lânga contractul plasmuit, a fost intocmita si o factura fiscala, privind livrarea unor componente electronice catre ANTE HOLZ GMBH. Procurorii au stabilit ca firma germana nu incheiase nici un contract cu societatea lui Calinescu. Mai mult, nici nu avea ce face cu respectivele componente electronice, activitatea sa fiind aceea de… prelucrare a lemnului.


Pe 28 martie 2003, banca a achitat contravaloarea cecului, dându-si ulterior seama ca este vorba despre un cec furat si ulterior anulat. Autoritatile române au fost sesizate despre cele intâmplate, iar politia a dat rapid de urma lui Calinescu.


Returnare de TVA


Ionel Calinescu este cercetat si pentru obtinerea unei returnari ilegale de a TVA in suma de 5.682.296.253 de lei de la DGFP Dolj. In acest caz, anchetatorii incearca sa stabileasca inclusiv participatia si raspunderea penala a persoanelor din cadrul DGFP Dolj, care au aprobat restituirea ilegala de TVA si au dispus plata sumei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII