13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTutunul provoaca impotenta

Tutunul provoaca impotenta

Barbatii care vor sa fie la inaltime in pat trebuie sa ia in considerare sfatul de a se lasa de fumat. Motivele pentru a renunta la tagari sunt numeroase: tutunul afecteaza plamânii, creste riscul imbolnavirii de cancer, provoaca imbatrânirea precoce a pielii, dar mai ales, potrivit rezultatelor unui studiu australian, barbatii care fumeaza un pachet de tigari sau mai mult pe zi risca sa ramâna impotenti. Probabil ca aceasta concluzie la care au ajuns cercetatorii australieni ii va pune pe gânduri pe multi dintre cei care au gasit in tigari o adevarata placere a vietii.


Echipa de cercetatori australieni a precizat ca fumatorii risca cu 40 la suta mai mult decât nefumatorii sa aiba probleme de erectie. Acestia au studiat cazul a peste 8.000 de barbati cu vârsta cuprinsa intre 19 si 59 de ani. Din grupul de barbati care au precizat ca au probleme de erectie, 25 la suta erau fumatori, iar o cincime dintre acestia fumau aproximativ un pachet de tigari pe zi, in timp ce sase la suta fumau mai mult de 20 de tigari zilnic.


„Rezultatele studiului subliniaza si scot in evidenta strânsa legatura dintre problemele de erectie si tutun, probleme care devin din ce in ce mai serioase o data cu cresterea numarului de tigari fumate“, au declarat oamenii de stiinta australieni. De asemenea, acestia au precizat ca barbatii care fumeaza un pachet de tigari pe zi au o mai mare dificultate de a mentine starea de erectie a penisului decât nefumatorii. Daca se tine cont si de problemele cardiovasculare si de inaintarea in vârsta, problemele sexuale tind sa devina din ce in ce mai grave, putând ajunge pâna la impotenta.


Cu totii stim cât de importanta este pentru un barbat prestatia sa sexuala. Rezultatele studiului australian vor da probabil mult de gândit celor care se inscriu in categoria fumatorilor „inraiti“. Daca riscul de a se imbolnavi de cancer nu-i sperie si nici teama de un infarct nu le creeaza prea multe cosmaruri, ideea de a deveni adevarate epave in pat cu siguranta ii va face pe multi dintre domni sa priveasca cu ura pachetul de tigari cel putin pentru o clipa…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS