8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCunoasterea de sine la olteni

Cunoasterea de sine la olteni

Asociatia Gnostica de Studii Antropologice si Culturale (AGEAC) a decis de curând sa patrunda si in Cetatea Baniei, motiv pentru care saptamânal oltenii pot participa gratuit la cursuri cu teme de antropologie, de arta, psihologice, ezoterice si culturale.


Facturi de platit, proiecte de terminat, promisiuni de onorat, mersul zilnic la serviciu sau la scoala si multe-multe alte lucruri marunte care ne ocupa tot timpul liber. Nici nu este de mirare ca la sfârsitul zilei, foarte putini dintre noi isi mai fac timp sa reflecte asupra dictonului „Cunoaste-te pe tine insuti“. Tocmai de aceea, AGEAC, asociatie internationala care are filiale in peste 15 orase din România, a hotarât sa le ofere craiovenilor o serie de cursuri in care sa le se prezinte o modalitate mai optimista de a aborda viata. „Noi le aratam cursantilor o noua viziune asupra vietii, mai obiectiva. In fiecare lucru rau exista si o parte buna, trebuie doar sa stii sa o vezi“, a afirmat Viorel Ghita, instructorul de studii antropologice venit sa predea in Craiova. Bucuresteanul Viorel Ghita a tinut prima conferinta publica in Craiova, in septembrie anul trecut. „Am inceput sa predau si câteva cursuri, dar din pricina unor probleme de sanatate a trebuit sa le intrerup“, a declarat instructorul.


 


Despre bijuterii si filosofie


 


Primavara aceasta are insa planuri mari pentru craioveni. Saptamânal (in fiecare luni de la ora 18.30) va sustine la Casa de Cultura a Studentilor câte un curs, in care le va explica oltenilor câteva modalitati de a intelege mai bine realitatea inconjuratoare. Primul curs a avut loc lunea aceasta, când Viorel Ghita le-a vorbit celor prezenti despre „Intelepciunea gnostica“. „Proiectul demarat azi (luni, 20 martie – n.r) contine doua faze, a câte 20 de cursuri fiecare. Apoi cei interesati pot trece la o noua faza, destinata celor care vor sa aprofundeze cunostintele acumulate la cursurile anterioare. Aceasta faza va avea in jur de 15 cursuri“, a afirmat instructorul.


Viorel Ghita este de profesie bijutier si a aflat de AGEAC in urma cu patru ani, când in urma invitatiei unor prieteni a participat la o conferinta publica. I s-a parut foarte interesant, a decis sa participe la cursuri si pentru ca a considerat ca acestea i-au imbunatatit calitatea vietii a vrut sa devina instructor. Visul lui a devenit realitate anul trecut, când si-a incheiat stagiul de pregatire si a devenit instructor de studii antropologice. Primul oras in care acesta a putut sa le imparta si altora cunostintele sale este craiova. Deocamdata, instructorul face saptamânal naveta Bucuresti – Craiova si retur. daca vor exista multi craioveni interesati sa afle cât mai multe despre filosofia asociatiei, Viorel Ghita va parasi Capitala si se va muta in Craiova.


„Am mai avut colegi care s-au mutat din Bucuresti si s-au stabilit in Iasi sau in alte orase“, a afirmat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS