10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCe isi doresc cu adevarat femeile?

Ce isi doresc cu adevarat femeile?


O intrebare care ii chinuie pe multi dintre reprezentantii sexului tare, care au luat decizia de a renunta la burlacie, este „Ce isi doresc femeile dupa ce se casatoresc?“. Doi sociologi din cadrul Universitatii din Virginia, Bradford Wilcox si Steven Nock, s-au hotarât sa gaseasca un raspuns pentru domni. Rezultatul a fost surprinzator: se pare ca dorinta de egalitate nu este scopul primar al tuturor reprezentantelor sexului frumos.


Ce isi doresc cu adevarat femeile? In 30 de ani de studiu al sufletului uman, nici macar Sigmund Freud nu a reusit sa ofere un raspuns categoric la aceasta intrebare, iar tentativele de clarificare sunt continuate si in zilele noastre.


Bradford Wilcox si Steven Nock au realizat un sondaj pentru a descoperi ce asteptari au femeile de la un barbat, in particular dupa casatorie. In cadrul anchetei au fost chestionate 5.000 de cupluri. Rezultatul este deziluzionant pentru cei care au crezut mereu ca femeile aspira catre emancipare si egalitatea cu sexul tare. Studiul a evidentiat pe de o parte ca doamnele, o data casatorie, isi doresc impartirea in mod egal cu partenerul a treburilor casnice, precum si o mai mare implicare emotionala din partea sotului. Pe de alta parte, sociologii au constatat ca fericirea in cuplu a femeii este strâns legata de suma de bani pe care partenerul o aduce in casa.Un numar foarte mare dintre femeile intervievate, care s-au declarat satisfacute de casatoria lor, s-au numarat printre cele care câstiga mai putini bani decât sotii lor.


„S-au declarat fericite femeile care câstiga jumatate sau mai putin de jumatate din salariul sotului“, au declarat autorii studiului. „Femeile de azi asteapta de la parteneri un ajutor major in gestionarea caminului. Isi doresc ca sotul sa fie cel care asigura siguranta economica a familiei“, a declarat Wilcox. „In teorie, cauta egalitatea, insa in practica aleg sa traiasca intr-un mod traditional. Prefera ca barbatul sa-si asume responsabilitatea de «cap al familiei», cel putin in materie de bani“, a mai spus Bradford Wilcox.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS