10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCând barbatii isi cer drepturile

Când barbatii isi cer drepturile

Reduceri pentru tinerii afaceristi care propun activitati legate de sanatate, scutiri de TVA pentru aparatele destinate fitness-ului la domiciliu, drept de tutela pentru tatii divortati. Acestea sunt doar câteva dintre doleantele cuprinse in „Declaratia drepturilor barbatilor“, un manifest in apararea reprezentantilor sexului tare, publicat de revista Men’s Health in versiune italiana, care aduna cererile si propunerile domnilor.


Declaratia cuprinde 12 puncte, in care sunt sintetizate date obtinute in urma unor studii si cercetari stiintifice, printre care si un sondaj realizat de Acqua Research pe un esantion de domni cu vârste cuprinse intre 18 si 15 de ani. Din câte se pare, ea prezinta la obiect ce vor intr-adevar barbatii. Nu va asteptati sa dati peste cine stie ce principii, pentru ca veti fi dezamagiti. Este vorba de idei practice, cum ar fi cererea ca Ministerul Sanatatii sa autorizeze salie de sport in functie de calitate, igiena sau seriozitate, sau punerea la punct a unui plan de lupta impotriva obezitatii, care sa inceapa de la vârsta scolara, Nu trebuie uitata nici dorinta domnilor ca autoritatile sa formeze o comisie, care sa defineasca clar ce inseamna o alimentatie sanatoasa.


Domnii – preocupati de propria sanatate


Potrivit sondajului, 90,8 dintre respondenti si-ar dori centre de consultanta pentru barbati in orice centru medical din oras, in timp ce 84,9 la suta dintre domni propun crearea unui fond de sanatate publica impotriva obezitatii, pentru a permite celor care sufera de aceasta „boala“ sa aiba acces gratuit la salile de fitness. Alte 88,9 procente dintre reprezentantii sexului tare din Italia isi doresc infiintarea unei comisii ministeriale care sa stabileasca definitia „alimentatiei sanatoase“. Cei mai multi dintre respondenti, mai precis 92,8 la suta, cer o reforma a legislatiei in materie de divorturi si incredintarea copiilor. Si cum era si normal, exista si cereri cu referire la viata sexuala. 85,6 la suta dintre domni propun scutirea de TVA a prezervativelor, in timp ce 80 la suta dintre respondenti doresc includerea pastilei „minune“ Viagra, pe lista medicamentelor compensate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS