11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMita intre politisti

Mita intre politisti

Un agent de politie a fost prins in flagrant miercuri, in timp ce incerca sa dea spaga unui coleg din Olt pentru a-l scapa de un dosar penal.


Ofiterii din cadrul Biroului Anticoruptie Olt au primit un autodenunt din partea unui politist din orasul Bals.


Acesta a marturisit ca un coleg din Bucuresti i-a promis o suma de bani pentru a-i da o solutie favorabila intr-un dosar penal care era pe masa sa de lucru. Oamenii legii din cadrul Biroului Anticoruptie au pus la cale un flagrant si au prins un agent de politie din Bucuresti care impreuna cu tatal sau i-au oferit ofiterului din Bals 1,8 milioane de lei chiar in sediul Politiei orasului Bals.


Dosarul buclucas


Totul a pornit de la un dosar penal in care Constantin C. Calarasu, agent de politie la Sectia 7 Politie Bucuresti, era cercetat pentru viol. Politistul s-a ales cu dosar penal la sfârsitul anului 2005, când, se pare, era inscris la Scoala de Agenti de Politie Câmpina, o tânara din Bals reclamând faptul ca barbatul a violat-o. In decembrie 2005, Constantin a absolvit scoala si a fost repartizat la Sectia 7 Bucuresti. „In ultima saptamâna, tatal agentului de politie a facut presiuni asupra ofiterului din Bals care avea in lucru dosarul cu pricina. Acesta i-a promis suma de cinci milioane de lei pentru a da o solutie favorabila in dosarul deschis pe numele fiului sau“, a declarat subcomisar Ionel Gone, seful Serviciului Teritorial Anticoruptie Craiova. Gheorge Barbu, ofiterul din cadrul Politiei Bals care instrumenta dosarul agentului Calarasu, nu a stat pe gânduri si l-a „turnat“ pe colegul sau.


Constantin C. Calarasu s-a prezentat impreuna cu tatal sau Constantin Calarasu miercuri, in jurul orei 19.00, in biroul ofiterului Gheorge Barbu pentru a rezolva problema care ii periclita cariera de om al legii. Agentul bucurestean i-a indicat lui Barbu si modul in care trebuie procedat pentru a-l scapa de dosarul buclucas. Toata discutia si momentul in care cei doi Calarasu i-au oferit ofiterului 1,8 milioane de lei, nu cinci milioane, asa cum promisesera, au fost inregistrate video si audio de echipamentele montate in biroul lui Gheorge Barbu de catre lucratorii Serviciului de Informatii si Protectie Interna (fostul „Doi si un sfert“) Olt.


S-a ales cu doua dosare penale


Incercând sa scape de dosarul in care era cercetat pentru viol, agentul Calarasu a fost prins in flagrant dând mita si s-a mai ales cu un dosar penal pentru dare de mita.


Ofiterii Biroului Anticoruptie Olt, impreuna cu procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Olt, i-au retinut atât pe agentul de politie Calarasu, cât si pe tatal sau. Acestia au fost surprinsi in momentul in care ii ofereau lui Barbu 1,8 milioane de lei si ii dadeau indicatii despre cum trebuie procedat cu dosarul pentru a fi data solutia de neincepere a urmaririi penale.


„In urma probelor administrate, cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore pentru savârsirea infractiunii de dare de mita. Acestia urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile“, a adaugat seful Serviciului Teritorial Anticoruptie Craiova.


Comisarul Constantin Stancu, seful Politiei Bals, a spus: „Baiatul nostru nu a acceptat sa primeasca mita si i-a denuntat pe cei doi. Ei voiau sa-i dea bani pentru a-l scapa pe politistul bucurestean de un viol pentru care fusese acuzat cu câteva luni in urma. Cei doi au fost luati ca din oala si nu se asteptau la asa ceva“.


Sanctiuni


Daca vor fi gasiti vinovati pentru savârsirea infractiunii de dare de mita, agentul Constantin C. Calarasu si tatal sau risca o pedeapsa cu inchisoarea intre sase luni si cinci ani. In cazul agentului de politie, fiind vorba si de o abatere disciplinara, acesta are mari sanse sa fie dat afara din structurile MAI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS