16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

17 martie – zi de betie nationala in Spania


Ziua de 17 martie reprezinta pentru spanioli cea mai buna ocazie de a-si face de cap. Dupa cum informeaza Tgcom.it, in aceasta zi, toti tinerii iberici si-au dat intâlnire in piete pentru o „betie de zile mari“, asa numita „macrobottelon“, pentru a sarbatori, evitând preturile prea costisitoare din baruri. Convocarea a fost lansata prin sms si e-mail. „Superbetia“ sau „macrobottelon“, cum spun spaniolii, reprezinta deja o traditie printre tineri, care obisnuiesc sa se adune in piete la miezul noptii ca sa bea si sa se imbete, mai ales la sfârsit de saptamâna sau in zilele de sarbatoare, in acest fel ei având posibilitatea sa stea impreuna si sa evite preturile piperate de prin baruri. „Bottelon“ reprezinta de obicei o sticla de plastic de doi litri plina cu diverse bauturi alcoolice, bere sau vin, folosite pentru consumul de bauturi in aer liber.


Concert cu instrumente din gheata


Muzicienii suedezi se pregatesc de o serie de concerte ceva mai speciale la acest sfârsit de saptamâna. Dupa cum informeaza Krone.at, ineditul acestor concerte organizate in orasul Pitea consta in faptul ca toate instrumentele sunt realizate din gheata. Creatorul instrumentelor, Tim Linharts, a realizat flauturi, viori si chiar si un contrabas din gheata. Inainte de primul concert de camera, care va avea loc intr-un inglu urias, tot din gheata, Linharts are o singura problema: „Muzicienii nu iau prea in serios instrumentele“. In plus, suedezul a recunoscut ca flautul este in serios pericol de a se dezgheta din cauza respiratiei fierbinti a flautistei Gunilla von Bahr. De altfel, pentru a preintâmpina orice incident, Linhart a realizat zece flauturi din gheata.


Teri Hatcher are o noua relatie amoroasa


Teri Hatcher are o noua relatie amoroasa, cu prezentatorul emisiunii „American Idol“ – Ryan Seacrest. Dupa cum informeaza site-ul Ananova, care citeaza un articol publicat in tabloidul The Sun, actrita din serialul „Neveste disperate“ si Seacrest au fost vazuti de mai multe ori impreuna, luând cina in câteva dintre cele mai elegante restaurante americane. Potrivit sursei citate, prezentatorul TV este cu aproape zece ani mai mic decât Hatcher. Un apropiat al actritei a declarat: „Teri se simte foarte bine in compania lui Ryan. Totul a inceput ca o prietenie foarte frumoasa, dar recent lucrurile au evoluat si ambii actori par sa se bucure la maximum de aceasta relatie. Daca lucrurile merg la fel de bine ca acum, probabil ca se vor casatori“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS