5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSentintele pronuntate de instantele de judecata din Gorj, pe internet

Sentintele pronuntate de instantele de judecata din Gorj, pe internet

Persoanele implicate in procesele aflate pe rolul instantelor de judecata din judetul Gorj vor putea sa vada de acasa, prin intermediul internetului, sentintele pronuntate de completele de judecata. Aproximativ 150 de calculatoare au fost distribuite, la sfârsitul saptamânii trecute, instantelor de judecata din Gorj. Tribunalul Gorj a primit 58 de calculatoare, Judecatoria Târgu Jiu 53, in timp ce Judecatoriile Târgu Carbunesti si Motru au fost dotate cu 34, respectiv 11 calculatoare. Toate acestea vor fi conectate la un sistem national, denumit ECRIS, care va permite vizualizarea pe internet a datelor cu privire la un anumit proces si a sentintelor pronuntate.


„Am asteptat de mult sa intram in acest program, care, pe lânga o administrare mult mai eficienta si corecta a dosarelor, inseamna si o transparenta totala. Speram ca pâna la sfârsitul lunii aprilie sa intram in acest sistem“, a spus Anisoara Bucica, presedinta Judecatoriei Târgu Jiu.


Prin acest program, procesele vor fi repartizate in mod aleatoriu. Potrivit conducerii Judecatoriei Târgu Jiu, calculatoarele vor fi distribuite judecatorilor si personalului auxiliar, iar câteva vor fi folosite la afisarea proceselor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS