27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte stiri

„Micul Budha“ a fost dat disparut


Un adolescent de 15 ani, ai carui adepti considera ca este reincarnarea lui Budha, a disparut dupa aproape zece luni de meditatie in jungla nepaleza. Potrivit oficialilor de la Katmandu, citati de site-ul Yahoo!News, simpatizantii lui Ram Bahadur Banjan au raportat incidentul duminica dimineata, demarând imediat operatiunile de cautare in jungla Bara. Gautam Raj Kattel, purtator de cuvânt al politiei, a precizat ca mai multi martori oculari l-au vazut pe „micul Buda“ sâmbata dimineata indreptându-se spre sud. De asemenea, el a precizat ca hainele lui Banjan au fost gasite in apropierea locului unde medita. Potrivit sursei citate, de pe 17 mai 2005, Banjan statea nemiscat intre radacinile unui copac din jungla, meditând. Kattel a mai precizat ca oficialii de la Katmandu nu cred ca adolescentul a fost rapit de rebelii comunisti sau de tâlhari. In ultimele luni, mii de oameni au venit in jungla Bara pentru a-l vedea pe Banjan. Multi dintre ei sunt convinsi ca adolescentul este reincarnarea lui Gautama Siddhartha (Budha – n.r.), care s-a nascut in sud-vestul Nepalului, in jurul anului 500 i.d.H.


CM de lansare de avioane de hârtie in Franta


De câtiva ani, mii de pasionati de avioane de hârtie din intreaga lume incearca sa bata recordul la cel mai lung zbor. Saptamâna aceasta, campionatul mondial de lansare de avioane de hârtie a ajuns in orasul francez Marsilia, informeaza site-ul Yahoo!News. Adunati intr-o scoala transformata in pista de aterizare, 75 de elevi s-au intrecut in fabricarea din foi de hârtie A4 a celui mai aerodinamic aparat. „Secretul unui avion bun este rabdarea si simetria“, a explicat Nicolas Deschampes, elev la sectia de informatica, candidat la aceasta competitie. Cei trei câstigatori se vor infrunta in aprilie, la Monaco, pentru a forma o delegatie franceza pentru finala mondiala care va avea loc in mai la Salzbourg, Austria. Ei vor concura atunci cu candidati din alte 48 de tari.


Russell Crowe va avea un baiat


Russell Crowe si sotia sa asteapta un baietel, informeaza site-ul Yahoo!News. Actorul neo-zeelandez a anuntat vineri seara, in cadrul emisiunii „Tonight Show“ a lui Jay Leno, ca sotia sa, actrita Danielle Spencer, urmeaza sa nasca un baietel in iunie sau iulie. Cuplul anuntase deja ca Spencer este insarcinata cu al doilea copil, insa pâna acum nu se stia sexul bebelusului. Russell Crowe, de 41 de ani, si Danielle Spencer, de 34 de ani, mai au un baiat de doi ani, numit Charlie. In ianuarie, Russell Crowe a afirmat ca acest al doilea copil a fost conceput in Franta, probabil in toamna anului trecut, cu ocazia unor filmari in Vaucluse. Actorul, care s-a nascut in Noua Zeelanda si si-a petrecut copilaria in Australia, a anuntat vineri ca va filma nasterea baietelului.


Mariah Carey filmeaza un videoclip la Paris


Diva Mariah Carey se afla in prezent la Paris, unde turneaza videoclipul piesei „Say Something“, informeaza site-ul mtv.fr. Filmarile, care au inceput in urma cu doua zile, s-au derulat fara probleme in mai multe locuri din capitala franceza, printre care Champs Elysées si podul Alexandru al III-lea. Cântareata nu este singura in Orasul Luminilor, ea fiind insotita de Pharrell Williams si Snoop Dogg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS