10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGropi, noroi si gunoaie

Gropi, noroi si gunoaie

Pentru locuitorii strazii Trandafirului, din cartierul craiovean Bariera Vâlcii, topirea zapezii reprezinta un adevarat cosmar. O data cu venirea primaverii sau a ploilor, zona se transforma intr-o mare de noroi.


Strada Trandafirului din Craiova arata, fara nici o exagerare, ca dupa bombardament. Gropile, noroiul si gunoaiele tin locul asfaltului. „Mai intâi am facut o sesizare pe site-ul www.domnuleprimar.ro. Au venit doua persoane de la primarie care m-au intrebat de ce ne vaitam, ca nu avem nici o problema sa mergem sa vedem care este situatia in Brestei. Dar vedeti, era inghetat si oamenilor li s-a parut ca totul este in ordine. Si asa si este, daca este foarte frig si pamântul este inghetat se poate circula fara probleme. In schimb, daca ploua sau se topeste zapada abia se mai poate circula“, a afirmat Dana Cotea, proprietara unei case de pe strada Trandafirului. Vazând ca nu se rezolva nimic, femeia a continuat cu sesizarile. „A doua saptamâna am insistat. Am facut mai multe fotografii ale strazii si le-am trimis pe site-ul primariei. Imi pare rau ca acum este zapada si pare totul frumos. Fotografiile trimise primariei aratau strada asa cum este ea de obicei, plina de gropi, de balti si de gunoaie“, a mai spus Dana Cotea.


Zona uitata de toata lumea


Dupa cea de-a doua sesizare, femeia spune ca a primit si un raspuns din partea primarului Antonie Solomon. „Dupa ce am trimis fotografiile, mi s-a raspuns ca s-a luat la cunostinta despre cele sesizate de mine si ca se vor lua masuri dupa ce se va face cadastrul zonei. Eu inteleg ca primaria doreste sa-mi puna vecinii in cap, multi nu au autorizatii de constructie pentru locuintele pe care si le-au ridicat aici, dar asta nu ma intereseaza. Drumul este proprietatea primariei, nu stiu ce cadastru ar putea sa-i faca“, a afirmat Dana Cotea. Femeia spune ca nu intelege de ce primaria i-a dat autorizatie de constructie daca acum nu se mai intereseaza de acea zona. „Nici eu, si nici vecinii care avem autorizatii nu intelegem de ce ni le-au dat daca nu aveau de gând sa faca si cu zona asta ceva. Autorizatiile ne-au costat zeci de milioane, impozitul locuintei ajunge la patru milioane si jumatate. Oricum, tot ce inseamna utilitati pe aceasta strada au fost facute de noi. Nu avem canalizare, dar ne-am facut noi haznale, nu avem apa curenta, dar ne-am forat puturi, iar gazele le vom trage tot pe cheltuiala noastra“, a afirmat Dana Cotea.


„Ma simt discriminata“


Nici strada care ar trebui sa treaca drept strada principala nu arata mai grozav. Ea este strajuita intr-o parte de un canal, plin de gunoaie, iar in cealalta de curti. „Asta este drumul pe care il am de parcurs zi de zi. Locuind aici, ma simt pur si simplu discriminata. Eu nu pot comanda pizza pentru ca masina nu vine pâna aici, nu pot invita colegele fetei la ziua ei de nastere pentru ca imi este rusine de locul unde locuiesc. Daca s-a mai facut câte ceva pe aici s-a datorat oamenilor care au mai adus câte o masina de piatra ca sa nu ne rupem masinile in doua“, a precizat femeia. Spusele Danei Cotea sunt intarite si de vecini. Intrebat ce face, Marian Pirvu, vecinul care tocmnai venea impingând o bicicleta, a spus: „Ce sa fac? Inot prin noroaiele astea ale noastre. Ca noi suntem buni de platit impozite ca si aia care locuiesc la asfalt. Domnul primar are bani de facut sarbatori pe la Leamna, dar nu are pentru niste masini de piatra, ca nu vrem asfalt, nu cerem decât o masina care sa indrepte cât de cât terenul“, a spus Marian Pirvu.


Ce spun reprezentantii primariei


Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a spus ca exista strazi si in zona zero a orasului care nu sunt asfaltate: „Nu contestam starea proasta a strazii Trandafirului, dar 40% dintre strazile orasului nu sunt asfaltate. Cinci sute de miliarde de lei din imprumutul facut de primarie vor merge la reabilitarea drumurilor, cu prioritate acolo unde exista canalizare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII