14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGeoana: Nastase nu va fi exclus brutal

Geoana: Nastase nu va fi exclus brutal

Problema excluderii din partid a lui Adrian Nastase si a lui Dan Ioan Popescu va fi discutata cu seriozitate, nu in sensul brutal al excluderii. Aceasta este o chestiune care tine de partid, nu doar de o organizatie, a declarat ieri presedintele PSD, Mircea Geoana.


„Nu este problema unei organizatii sau a alteia, e o problema de partid, o vom discuta cu seriozitate, dar sub nici o forma in genul asta brutal, de excluderi. Asta nu e partidul anilor ’50, e partidul anului 2006“, a precizat Geoana. „Nu cred ca face bine nici discutiei generale, nici atmosferei din partid sa discutam despre excluderi“, a spus seful PSD, incercând sa calmeze spiritele in partid.


„Astea sunt opinii. Cu totii suntem preocupati ca avem o problema de imagine, dar acest tip de discutie brutala cred ca nu face bine nimanui“, a intarit Geoana. Acesta si-a justificat pozitia aratând ca excluderea lui Nastase si Dan Ioan Popescu a fost ceruta doar „de una sau doua voci“ dintr-o organizatie a partidului si a invocat faptul ca PSD este un partid mare, care are multe organizatii si unde exista atât voci pro, cât si contra.


La rândul sau, secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a aratat ca din punctul de vedere al conducerii centrale a partidului nu se pune in discutie problema excluderilor. „Nu cred ca se pune problema lui Adrian Nastase si a lui Dan Ioan Popescu“, i-a aparat si Mitrea, care a tinut sa precizeze ca face aceasta afirmatie in calitate de secretar general al partidului, nu de reprezentant al organizatiei PSD Bucuresti.


Doar centrul poate decide


Decizia de excludere a unui membru PSD nu poate fi luata doar de filiala, ci trebuie confirmata si de centru, idee subliniata si de deputatul Dan Mihalache, fostul primar al Sectorului 4. El a precizat ca orice problema politica legata de Nastase sau de oricare alt membru PSD aflat intr-o situatie similara va fi discutata si solutionata de organismele de conducere politice ale partidului. „In nici un caz nu cred ca aceasta problema revine organizatiei de sector 1 sau organizatiilor judetene. Ar fi ridicol si copilaresc“, a adaugat Mihalache. „Vom vedea care vor fi solicitarile filialelor si in functie de chestiunea asta poate figura sau nu pe agenda“, a mai spus el.


Pe de alta parte, cel mai mare sustinator al excluderii celor doi, presedintele PSD – Sector 1, Dan Tudorache, a sustinut ieri ca liderii filialei au primit telefoane de amenintare. „Presiunile“ nu vor influenta o decizie in acest caz, a bravat acesta.


Intrebat care este atmosfera in organizatia Sectorului 1 si daca sunt multe voci care cer excluderea celor doi, Tudorache a spus: „Da, sunt ceva…“. El a aratat ca, in cursul zilei de sâmbata, s-a stabilit la nivelul conducerii organizatiei PSD Bucuresti ca fiecare filiala de sector sa vina cu un punct de vedere asupra problemei excluderilor.


Salvarea lui Nastase ar putea veni daca se „transfera“ in alta filiala ce nu intentioneaza sa-l dea afara din PSD. El deja a primit doua astfel de propuneri, „salvatorii“ fiind filialele din Dâmbovita si Giurgiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII