Acasă Local Credeti ca modernizarea centrului Craiovei va fi demarata anul acesta?

Credeti ca modernizarea centrului Craiovei va fi demarata anul acesta?

Fosta administratoare a Asociatiei de proprietari nr. 1 din cartierul 1 Mai este cercetata pentru delapidare. Asociatia se afla in imposibilitatea de a-si achita datoriile fata de furnizori pentru ca are de recuperat 570 de milioane de la Elena Stoica.


Reprezentantii Asociatiei de proprietari nr. 1 din 1 Mai sustin ca au de recuperat 570 de milioane de lei de la Elena Stoica, fosta administratoare. Dupa spusele actualului presedinte, Aurel Florea, asociatia a functionat incepând cu anul 1994 fara comisie de cenzori, fara vreo verificare contabila si fara vreo adunare generala. „Din 1994 si pâna pe 30 iunie 2004 aceasta asociatie nu a functionat conform legii. La sfârsitul lunii iunie 2004, s-a intrunit adunarea generala care a ales un nou presedinte si o noua comisie de cenzori, din care nu mai face parte nimeni din cei dinainte. Adunarea generala a cerut comisiei o verificare a activitatii din anii anteriori“, a afirmat Aurel Florea. Reprezentantii asociatiei spun ca nu a fost posibila verificarea intregii perioade in care administratoare a fost Elena Stoica. „Verificarea a fost facuta doar pentru perioada 1999-1 octombrie 2004 pentru ca documentele din ’94 si pâna-n ’99 nu au fost gasite“, a spus Nicolae Udriste, cenzor al Asociatiei de proprietari nr.1 din cartierul 1 Mai.


Lipsuri de sute de milioane


Au mai fost descoperite si alte nereguli. „Fosta administratoare nu avea nici cazierul judiciar, nu avea garantie materiala depusa. Pe lânga acestea am descoperit o serie de alte lucruri. Nu era de acord sa ne deschida fisetele din sediul asociatiei, incât a fost nevoie sa chemam politia, care sa asiste la spargerea lor“, a mai spus Nicolae Udriste.


Reprezentantii asociatiei de proprietari considera ca sumele care lipsesc au ajuns in buzunarul fostei administratoare. „Am descoperit ca lipsesc sume care ajung la 320 de milioane si jumatate. La acestea se adauga majorarile de intârziere calculate de furnizori. Datoriile descoperite sunt doar catre Regia de Termoficare. Fosta administratoare a mers pe ideea ca agentul termic este mai greu de oprit, mai ales in lunile de iarna, si a ales sa nu plateasca furnizarea lui“, a mentionat Udriste.


Chitante fara numar de inregistrare


Pe lânga faptul ca administratoarea nu a platit datoriile catre furnizorul de agent termic, noua comisie de cenzori a descoperit ca apar nereguli si in registrele de casa ale asociatiei. „Am descoperit chitante de casa in valoare de 27 de milioane de lei prin care au fost facute incasari de la membrii asociatiei si care nu au fost inregistrate in registrul de casa. Am gasit solduri de casa in valoare de aproape 44 de milioane stabilite eronat in minus. La acestea se adauga plati pentru cheltuieli gospodaresti fara documente justificative in valoare de aproximativ 57 de milioane de lei. Totodata, in registrul de casa apar plati facute catre furnizori de 180 de milioane de lei, dar care nu au fost facute niciodata. Lipsesc obiecte de inventar, un calculator, in valoare de patru milioane. Statele de plata au fost achitate fara semnaturi, iar fosta presedinta a fost de acord cu toate aceste nereguli“, a afirmat Nicolae Udriste.


Administratoarea Stoica este anchetata de politie


Reprezentantii Asociatiei nr. 1 din 1 Mai au adunat toate datele prezentate mai sus, iar acum faptele fostei administratoare se afla pe masa de lucru a oamenilor legii. „Elena Stoica este anchetata de politie si de procuratura. Exista din 2004 un dosar la Biroul de Investigare a Fraudelor. Din pacate, nu stim de ce dureaza atât de mult cercetarile in aceasta cauza. Efectul faptelor Elenei Stoica a facut ca asociatia sa nu-si poata achita datoriile. Parerea mea este ca se taraganeaza aceasta ancheta pentru ca ea sa-si poata instraina averea, iar noi nu vom mai avea ce recupera“, a afirmat Udriste.


Presedintele asociatiei, dar si membrii comisiei de cenzori considera ca si Serviciul de Coordonare a Asociatiilor de proprietari din cadrul primariei are o parte de vina in cele intâmplate. „Domnul Giubelan trebuia sa faca niste verificari ale activitatii fostei administratoare. L-am sesizat in legatura cu neregulile descoperite de noi, i-am cerut sa o oblige sa tina adunarile cu proprietarii apartamentelor. Pâna la urma, in 2004, a venit un control de la primarie. Prin sondaj, au facut verificari pentru anul 2003 si nu au gasit nimic. Au gasit doar lipsa cazierului si a garantiei“, a spus presedintele Florea. „Desi noi i-am trimis aceste dosare domnului Giubelan, el nu i-a suspendat atestatul si continua sa o mentina in functia de administratoare. Oricum, noi dorim sa se urgenteze ancheta ca dosarul sa ajunga in instanta pentru a se putea solutiona problema“, a mai spus presedintele Florea.


Ce spune Elena Stoica


Varianta fostei administratoare este diferita de cele sustinute de reprezentantii Asociatiei nr. 1 din 1 Mai. „Nu stiu nimic despre dosarul de la procuratura pentru ca nu am fost anuntata. Tot ce va pot spune este ca am fost data afara in mod abuziv. Am actionat in instanta asociatia si, pâna la urma, am obtinut o hotarâre data de tribunal care ii obliga sa ma repuna in functie si sa-mi dea drepturile salariale care mi se cuveneau de la 1 octombrie 2004, data la care am fost data afara, si pâna acum. Toate cele intâmplate aici sunt cauzate de ura personala a acestor oameni. Nu au facut altceva decât scandal, au spus peste tot numai minciuni. Daca era grav, credeti ca primaria accepta sa mai lucrez ca administrator?“, a spus Elena Stoica, in prezent administratoarea Ascociatiei de proprietari nr. 4 „Maresal Ion Antonescu“ si contabila Asociatiei de proprietari nr. 3 „Nicolae Titulescu“.


Ce spune primaria


Intrebat despre cele intâmplate la Asociatia nr. 1 din 1 Mai, Marian Giubelan, seful Serviciului de Coordonare Asociatii de proprietari din cadrul Primariei Craiova, a spus ca lucrurile nu stau asa cum le-au prezentat cei de la asociatie. „E problema lor, dar nu este chiar asa. Cei de la asociatie sunt in drept sa sesizeze, dar din moment ce dosarul a ajuns pe mâna altor institutii, eu nu sunt in masura sa ma pronunt. Aceasta asociatie are o anumita istorie. Au fost mai multe scandaluri, fostei presedinte i-au fost aduse injurii si calomnii, aceasta i-a dat in judecata. La fel a facut si doamna Stoica. Fosta administratoare a obtinut in instanta repunerea in functie“, a spus Giubelan. Totodata, acesta considera ca lipsurile care i se imputa Elenei Stoica nu au temei. „Unele dintre lipsurile gasite au fost fabricate. Pe parcurs au mai fost gasite chitantele care lipseau initial. Noi am facut un control, iar rezultatele au fost inaintate politiei. Faptele nu au nici o legatura cu aceea ca ea este acum administrator in alta parte“, a mai spus Marian Giubelan.

Exit mobile version