6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCD-uri si manuale pentru prevenirea inundatiilor

CD-uri si manuale pentru prevenirea inundatiilor

Primarii doljeni vor sti de azi inainte cum sa actioneze in situatii de urgenta pentru ca vor avea la indemâna Manualul primarului pentru situatii de urgenta.


Inarmati cu ziare si integrame, primarii doljeni care au facut ieri act de prezenta la intâlnirea de la Prefectura Dolj au asistat la prezentarea manualului facuta Ion Ghita, reprezentantul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor.


Cu toate ca inca nu au primit manualele pe care autoritatile judetene le-au comandat la Bucuresti, primarii au primit CD-uri si extrase din cartea care ii va invata cum sa actioneze in caz de inundatii, alunecari de teren, caderi masive de zapada sau explozii.


„Nu este un manual propriu-zis, ci un ghid al actiunilor si al pasilor ce trebuie facuti in situatiile de urgenta. Aceasta brosura este la ora actuala o necesitate având in vedere inundatiile de anul trecut si fiecare primar trebuie sa stie ce are de facut, deoarece nu mai putem accepta cazuri in care primariile sa nu aiba fonduri pentru astfel de situatii si stocuri de materiale de prim ajutor“, a explicat Ion Ghita.


Primar dat in judecata ca a desfundat un sant


Pâna la vizionarea CD-urilor si la citirea materialelor pe care le-au primit, primarii s-au plâns autoritatilor judetene de problemele pe care le intâmpina in decolmatarea canalelor si santurilor colectoare.


Preduca Vasile, primarul comunei Cotofenii din Dos, a spus ca nu are bani sa desfunde santurile.


„Nu am ce sa fac pentru ca sunt multe santuri la mine in comuna, sunt infundate si nu am bani pe care sa ii aloc pentru ele. Când vor incepe scurgerile de pe versanti, vor fi inundatii“, a spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS