3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanti de canabis arestati

Traficanti de canabis arestati

Cinci tineri doljeni, dintre care trei sunt elevi, au fost arestati pentru trafic de droguri, dupa ce au cultivat canabis in comuna Cioroiasi, apoi au incercat sa vânda substanta stupefianta obtinuta.


Politistii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, in colaborare cu procurorii Biroului Teritorial Dolj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), au anihilat o retea care se ocupa nu doar cu traficul de droguri, ci si cu obtinerea substantelor halucinogene, cultivând canabis in comuna doljeana Cioroiasi.


Cei cinci membri ai retelei sunt Cristian Rusoiu, de 19 ani, Aurel Adrian Stoica, de 19 ani, ambii din Craiova, Dorel Marius Spataru, de 19 ani, din Sadova, respectiv Florin Adrian Boureanu, de 20 de ani, si Dorel Florin Macamete, de 19 ani, ambii din Cioroiasi. Pe numele lor, procurorii si politistii au intocmit un dosar penal pentru savârsirea infractiunilor de trafic de droguri, cultivarea de plante cu continut stupefiant si asociere in vederea savârsirii de infractiuni.


Cultura de canabis la Cioroiasi


In anul 2004, Dorel Florin Macamete a fost la munca in Serbia si Muntenegru. Acolo a cunoscut un sârb care avea o cultura ilegala de canabis de circa 3.000 mp, intr-o sera. Macamete a intrat in gratiile sârbului, care l-a luat sa lucreze pentru el. Asa a ajuns tânarul din Cioroiasi sa lucreze aproape un an la intretinerea culturii de canabis, deprinzând in amanunt tehnologia de cultivare si de prelucrare a plantelor cu continut halucinogen, aflând ca inflorescentele plantelor-femela au cea mai mare concentratie de drog.


Sârbul a reusit sa recolteze 2.800 kg de canabis, insa n-a apucat sa comercializeze drogul, fiind arestat. Macamete a reusit sa scape si sa se intoarca in România. Nu cu mâna goala, ci cu trei pungi de seminte de canabis de origine mexicana, „amintire“ de la sârbul la care lucrase.


In primavara anului 2005, tânarul s-a apucat sa cultive canabis la el acasa, la Cioroiasi, in spatele gradinii, lânga un pârâu. Politistii au stabilit ca a fost ajutat de consateanul si prietenul sau, Florin Boureanu. Când plantele au ajuns la maturitate, a recoltat inflorescentele, le-a uscat, apoi le-a pregatit pentru comercializare. Pâna sa gaseasca clienti, a ascuns canabisul – ambalat in pungi de plastic – in gluga de coceni a unui vecin.


Cumparatorii erau elevi la Liceul Electroputere


La inceputul acestei luni, Macamete a gasit si cumparatori. Dorel Marius Spataru si Aurel Adrian Stoica s-au oferit sa-i dea 20 de milioane de lei pe un pachet de 530 de grame. Celor doi li se paruse o afacere profitabila, gândindu-se ca urma sa vânda canabisul cu circa 120.000 de lei gramul.


In seara de 3 martie, Stoica, Spataru si Rusoiu – toti trei elevi in clasa a XII-a la Liceul Electroputere din Craiova – s-au dus cu un taxi pâna la Cioroiasi, la Macamete si Boureanu, de unde au cumparat substanta halucinogena. S-au intors apoi in mare graba in Craiova, oprindu-se direct la benzinaria OMV de pe Calea Bucuresti, unde trebuia sa se intâlneasca la rândul lor cu cel care se oferise sa le cumpere drogurile. In loc de cumparator, a sosit insa politia, care i-a retinut pe cei trei. Asupra lui Rusoiu s-a gasit, ascunsa sub geaca, punga continând cantitatea de 530 de grame de canabis.


Risca 15 ani de puscarie


In aceeasi seara, politistii si procurorii au facut o perchezitie la Macamete si Boureanu, in comuna Cioroiasi. La Macamete acasa a fost descoperita o punga cu inca 235 de grame de canabis, plus doua pungi (circa 200 de grame) cu seminte de canabis, din cele trei pe care le luase de la sârb.


Pe 4 martie, la propunerea procurorilor, cei cinci au fost arestati preventiv, in baza unor mandate emise de Tribunalul Dolj. Curtea de Apel Craiova a respins recursurile invinuitilor, confirmând inca o data masura arestarii. „Pentru trafic de droguri, cultivare de plante cu continut halucinogen si asociere in vederea savârsirii de infractiuni, cei cinci risca pâna la 15 ani de inchisoare“, a precizat comisarul-sef Gheorghe Bica, seful BCCO Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII