21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSanda Mischie, martor in procesul de coruptie al fostului baron

Sanda Mischie, martor in procesul de coruptie al fostului baron

Sanda Mischie, sotia fostului baron de Gorj, si-a aparat jumatatea in procesul in care Nicolae Mischie este acuzat de coruptie si trafic de influenta, fosta sefa a DSP contrazicându-se in declaratii si având probleme de memorie.


Sanda Mischie, sotia ex-presedintelui Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a depus marturie in cadrul procesului in care fostul baron este acuzat de coruptie. Nicolae Mischie nu a fost prezent la termenul programat ieri la Tribunalul Gorj, in fata judecatoului Pistol fiind numai avocatii si doar trei din cei cinci martori chemati in fata instantei, respectiv Sanda Mischie, Ion Vulpe, fostul director al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia, si Marinel Nedelut, fostul sef al Garzii Financiare Gorj, actual functionar in Ministerul de resort. Initial, avocatii au solicitat suspendarea procesului, motivând ca Nicolae Mischie se afla in imposibilitatea de a se deplasa. In sustinerea cererii, aparatorii au depus la dosar un raport de constatare medico-legal emis de Serviciul de Medicina Legala (SML) Gorj. In acesta se mentioneaza ca Nicolae Mischie nu este apt medical pentru a putea merge pâna la tribunal si sa stea in picioare in fata instantei.


Doua certificate pentru Mischie, concluzii diferite


Interesant este ca procurorul de sedinta a depus, de asemenea, la dosar un certificat medico-legal, emis tot de SML Gorj, in care se sustine contrariul, si anume ca Mischie poate sa se prezinte la audieri. Respectivul act a fost eliberat in urma cu o luna si a fost solicitat de Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj, in dosarul SMANIC si cel al drumurilor. Ambele certificate sunt semnate de Claudia Beldean, sefa SML Gorj, care, intr-o perioada foarte scurta, s-a razgândit si a ajuns la concluzia ca starea de sanatate a fostului presedinte al CJ s-a agravat, aparând complicatii. Judecatorul Pistol a dispus ca SML sa fie din nou solicitat, pentru a se vedea clar care este starea de sanatate a lui Mischie. Surse din anturajul ex-baronului au precizat ca acesta urmeaza sa mearga saptamâna viitoare la Bucuresti, pentru o noua interventie chirurgicala la piciorul fracturat.


Sanda Mischie a jonglat cu declaratiile


In ciuda faptului ca i s-a reamintit ca legea ii permite sa nu fie martor in procesul in care ii este judecat sotul, Sanda Mischie a dorit sa depuna totusi marturie si sa explice relatiile dintre familia sa si denuntatorul Clement Mocanu, reprezentant al SC ARC Târgu Carbunesti. Firma de constructii din Carbunesti s-a ocupat de modernizarea Casei Bicescu, fosta policlinica cu plata a orasului, actuala resedinta a lui Mischie, precum si de efectuarea de lucrari la vila din Godinesti si la apartamentul din Bucuresti ale familiei fostului presedinte al PSD Gorj. Sanda Mischie a povestit cu lux de amanunte, in anumite situatii, ceea ce s-a intâmplat, insa in câteva cazuri a ezitat sa precizeze când au fost emise anumite acte fiscale, cum ar fi facturile pentru plata cantinei unde au servit masa angajatii lui Mocanu. Acesta l-a denuntat pe Mischie, acuzându-l ca i-a facut lucrari la mai multe imobile, fara sa primeasca vreun ban. In schimb, Mischie ar fi intervenit pe lânga mai multi sefi din minerit si administratie, care sa il ajute pe americanul de origine româna in afaceri si sa ii ofere protectie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS