14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLiberalii doljeni racoleaza primari

Liberalii doljeni racoleaza primari

Dupa ce democratii au adus in rândurile lor trei alesi locali in doua saptamâni, liberalii doljeni nu s-au lasat mai prejos si au pornit contraofensiva.


Primul pe lista achizitiilor liberale este primarul comunei Cotofenii din Fata, Constantin Cârciumaru, care a renuntat la doctrina social-democrata al carei adept este din 1996. Cu toate ca se declarase anul trecut pesedist pâna in maduva oaselor, acuzând conducerea pe atunci democrata a Prefecturii Dolj ca incearca sa-i puna bete in roate in activitatea primariei, edilul a revenit in 2006 la sentimente mai „bune“. Acum doua luni, Constantin Cârciumaru si-a depus adeziunea la un partid din cadrul Aliantei DA PNL-PD. Adeziunea lui Constantin Cârciumaru la PNL si nu la colegii de Alianta democrati este fireasca in conditiile in care intre primarul de la Cotofeni si presedintele organizatiei judetene a PD, senatorul Radu Berceanu, exista o mai veche disputa.


Pe lista de asteptare a liberalilor se afla si alti primari


Transferul surprinzator al primarului de la Cotofeni, de la un partid social-democrat la unul liberal, a survenit dupa ce, dezamagit de coruptia din partidul al carui membru era de noua ani, acesta a hotarât sa ia alta cale. „Lucrurile astea pornesc de sus in jos si ajung pâna la organizatiile local“, a declarat primarul Cârciumaru. Se pare insa ca in favoarea deciziei luate de primar au cântarit si câteva aspecte prozaice. Dupa spusele actualului sef pe linie de partid al primarului Cârciumaru, senatorul Mario Ovidiu Oprea, presedintele PNL Dolj, edilul a fost ajutat sa rezolve anumite probleme cu care se confrunta de mai mult timp. „In ziua in care noi am avut alegeri la organizatia locala din Cotofenii din Fata, el a vrut sa participe si l-am primit. Mi-a povestit de niste probleme pe care le avea la comuna si eu l-am ajutat sa le rezolve. Apoi mi-a multumit ca l-am ajutat si a spus ca vrea sa vina la noi pentru ca se simte bine in echipa noastra“, a spus senatorul Oprea.


Intrarea in PNL a edilului-sef de la Cotofenii din Fata a rezolvat si lucrurile in cadrul consiliului local al comunei. Aflati intr-o vesnica lupta pe vremea când primarul era inca membru PSD Dolj, consilierii social-democrati si cei ai Aliantei s-au impacat dupa ce gospodarul-sef al comunei a devenit liberal.


Legea care interzice migratia politica bate la usa


Liberalii nu au insa de gând sa se opreasca aici. Senatorul Mario Ovidiu Oprea a declarat ca pe lista de asteptare de la partid se afla si alti primari din judet care vor sa intre in rândurile liberalilor. „Alesii care isi manifesta intentia de a veni la noi trebuie sa aiba mai intâi girul organizatiilor locale ale PNL. Mai apoi, cererile de adeziune se discuta la organizatia judeteana. Sunt câtiva primari care sunt deja in faza finala de intrare in partid“, a spus senatorul Oprea. Alesii care vor in prezent sa-si schimbe apartenenta politica trebuie insa sa se grabeasca. O data cu promulgarea legii privind statutul alesilor locali care interzice migratia acestora de la un partid la altul, primarii si consilierii au termen de 45 de zile pentru a declara pe proprie raspundere din ce partid fac parte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS