12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDezinteres pentru posturile din primarie

Dezinteres pentru posturile din primarie

Concursul pentru ocuparea posturilor de functionari publici in cadrul Primariei Craiova nu s-a bucurat de un succes prea mare, in opinia organizatorilor, cei mai multi candidati fiind slab pregatiti.


Craiovenii nu sunt interesati sa ocupe un post de functionar public in primarie. Dovada au simtit-o pe propria piele chiar alesii locali, când au organizat, in luna martie, un concurs pentru ocuparea a 17 locuri, in cadrul Directiei Tehnic, Investitii si Gospodarire Comunala. Având la activ o incercare esuata, de anul trecut, de a ocupa posturile disponibile, acestia se asteptau ca numarul candidatilor sa fie foarte mare. In total, la concurs s-au prezentat doar 35 de persoane. Motivul gasit de reprezentantii municipalitatii pentru justificarea absenteismului se refera la salariile destul de mici care sunt oferite, in prezent, in administratia publica locala.


Absolventii Facultatii de Drept, cel mai slab pregatiti


Cel mai râvnit post a fost cel de jurist, pentru care noua persoane au „asudat“ din greu. Modalitatea in care s-au pregatit, dar si cunostintele lor juridice au fost puse insa la indoiala de membrii comisiei de desemnare a câstigatorului imediat dupa sustinerea probei scrise.


„Desi terminasera Facultatea de Drept, nici nu se cunostea ca aveau astfel de studii, deoarece pregatirea lor in acest domeniu era slaba. Unii dintre ei, din maximul de 100 de puncte, nu au reusit nici macar sa obtina 5. Altii au ajuns la performanta de a fi punctati cu 10,2 p sau 15,4 p. Cea care a câstigat a reusit sa ia 57,4 puncte, cu putin peste minimul admis“, a precizat Gheorghe Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS