20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlunecarile de teren limiteaza viteza pe DJ 606 B

Alunecarile de teren limiteaza viteza pe DJ 606 B

Alunecarile de teren din dreptul localitatii Crovna, comuna Breasta, par sa nu le mai dea pace autoritatilor. Din cauza temperaturilor in crestere din ultimele zile si a topirii zapezii, miscarile de teren din zona au devenit din nou active, provocând denivelari vizibile in Drumul Judetean 606 B, care face legatura cu localitatea Cernatesti. Specialistii care s-au deplasat la fata locului au catalogat dezastruoasa situatia versantului care inainteaza in fiecare zi catre sosea.


Eugen Georgescu, directorul Directiei Judetene de Drumuri si Poduri (DJDP) Dolj, a declarat ca in prezent exista doua puncte de alunecare care dau batai de cap autoritatilor. „Am evaluat exact situatia si am stabilit ca exista doua puncte de alunecare, Crovna 1, situat la kilometrul 2, si Crovna 2, la kilometrul 8. Alunecarile de teren sunt permanente si este nevoie de deplasari zilnice in zona pentru a supraveghea situatia. Din cauza alunecarilor de teren este posibil sa limitam viteza pe drumul judetean intre Crovna si Cernatesti, pentru ca acesta are o inclinare de 15-20 de grade si la o viteza mai mare a autoturismului consecintele pot fi destul de serioase“, a precizat Eugen Georgescu.


Situatia de la Crovna este cu atât mai grava cu cât, in punctul Crovna 1, sonda existenta pe deal are o inclinare ingrijoratoare, in vârful dealului aparând o ruptura de falie de 15 metri. Pentru a consolida dealul din dreptul localitatii Crovna, autoritatile au intocmit deja un plan, insa acesta nu va putea fi pus in aplicare pâna când apa care balteste in fisurile dealului nu va disparea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS